hirdetés________________hirdetés________________hirdetés
Weboldalunk kizárólag harmadik fél által közvetített cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja a közvetített cookie-k használatát.
A rizst megmossuk és az édesített vizes tejben puhára fôzzük. A gyümölcsöket megtisztítjuk, a narancsot kis kockára vágjuk, a banánt pedig karikára vágjuk. A mazsolát forró vízzel átmossuk és néhány percig áztatjuk, majd leszűrjük. A megfôtt rizst, a gyümölcsöket és a mazsolát lazán összekeverjük és desszertes tálakba szedve hűtôszekrénybe tesszük.
4 vastag szelet kenyeret vágunk. A belüket egy kissé kivájjuk, az üreget olvasztott vajjal bekenjük. 180 fokra felmelegített sütoben 4-5 percig elosütjük a kenyérszeleteket. Az apróra vágott hagymát 40g vajon megfonnyasztjuk, rádobjuk a megtisztított, kockákra vágott cukkinit, 5 percig pároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd egészen kicsire mérsékeljük a tüzet. Felütjük a tojásokat, összekeverjük a tejjel, 1 kanál apróra vágott hagymával, a reszelt sajttal, ráöntjük a cukkinire, és folytonos keverés mellett addig sütjük, amíg a tojás megszilárdul. Lehúzzuk a tuzrol, és hozzákeverünk 2 kanál tejszínt, a kockákra vágott lazacot, a durvára vágott diót és egy csipet tárkonyt. A kenyérszeletekbe töltjük, és tálaljuk.
Paradicsomleves
Hozzávalók: Paradicsomlé
Víz
Zöldség
Só, cukor, bors
Zöldségek
Tarhonya
Elkészítés:
Egy liter, szitán áttört paradicsomléhez mindig vehetünk fél liter vizet, de a vizbe előbb főzzünk mindenféle zöldséget; A zöldséges lébe tegyünk zsiros rántást, szürjük át szitán s akkor adjuk hozzá a kész paradicsomlevet; sót, cukrot és borsot is tegyünk bele; főzzük negyedóráig tarhonyával, minden személyre egy kanál tarhonyát számitva.