hirdetés________________hirdetés________________hirdetés banner hirdetésbanner hirdetésWeboldalunk kizárólag harmadik fél által közvetített cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja a közvetített cookie-k használatát.
Logó   2024. Április 26. Péntek, Ervin
 
banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

<<     <
1
2
3
4
5
6
7
8
>      >>


Pecsenyekacsa vörösboros mártással

Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa, 20 dkg gomba, 15-15 dkg sárga és fehérrépa, 10 dkg zeller, 1 fej hagyma, 8 dkg vaj, 4 dl száraz vörösbor, 3 ek. olaj, 2 babérlevél, őrölt bors, só.

Elkészítés:
A megtisztított zöldségeket karikára vágjuk, a hagymát feldaraboljuk és forró olajban megpirítjuk. Rátesszük a negyedekre vágott kacsát, sóval, borssal, babérlevéllel fűszerezzük. 4 dkg olvasztott vajjal meglocsoljuk, fedő alatt pároljuk és közben borral locsolgatjuk. Zsírjára pirítjuk, a bőrét pirosra sütjük, majd az edényből kivesszük. A zölségekhez öntjük a bort, felforraljuk, majd átszűrjük. A kockára vágott gombát a maradék vajban megpirítjuk és a mártásba keverjük. Tálalás előtt a gombás mártást a kacsára öntjük és burgonyaropogóst kínálunk mellé.



Kacsasült háziasan

Hozzávalók:
2,50 kg kacsa majoránna borsikafű só

Elkészítés:
A hizlalt, fiatal pecsenyekacsát kívül-belül megsózzuk. Hasüregét majoránnával meghintjük és borsikafüvet helyezünk bele. Sütőtepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és az előmelegített sütőbe toljuk. Gyakran a saját levével locsolgatjuk, ha szükséges átfordítjuk, hogy szépen, egyenletesen süljön. A megsült kacsát feldaraboljuk, s párolt vöröskáposztával tálaljuk.



Édes-savanyú kacsamell

Hozzávalók:
2 kacsamell (kb. 60 dkg), 1 doboz (850 ml) körszeletes ananász, 2 nagy szál sárgarépa 1 kígyóuborka, 2 dl zöldséges erőleves (kockából is készülhet), 1 csokor zellerzöld 1-2 evőkanál méz, 1 evőkanál ecet 2 evőkanál étkezési búzakeményítő, 3 evőkanál olaj, só bors.

Elkészítés:
A sárgarépát lekapargatjuk, megmossuk. Hegyes, éles késsel körben, egymástól 1/2 cm távolságra, hosszában vékony csíkokat vágunk ki belőle, majd ferdén szeletekre vágjuk. A megmosott kígyóuborkát meghámozzuk, és ferdén felszeleteljük. A kicsontozott kacsamellet megmossuk, és megtöröljük, majd kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Sóval és őrölt borssal alaposan bedörzsöljük. Az olajat megforrósítjuk, és a felszeletelt kacsahúst apránként ropogós pirosra sütjük. A megsült darabokat kiszedjük a serpenyőből, és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a csíkokra és a szeletekre vágott sárgarépát, majd hozzáadjuk az uborkaszeleteket, és még 2 percig együtt pároljuk. Az ananászkonzervet lecsöpögtetjük, a levét felfogjuk. A párolt zöldségeket megsózzuk, felöntjük 0,5 dl ananászlével és a zöldséges erőlevessel. Felforraljuk, majd kb. 5 percig pároljuk. Az ecettel és a mézzel ízesítjük. Az étkezési búzakeményítőt csomómentesre keverjük 1 evőkanál ananászlében, majd óvatosan a mártáshoz adjuk és felfőzzük. A zellerzöldet megmossuk, lerázzuk, és lecsipkedjük a leveleit. Az ananászszeleteket középen kettévágjuk, összevegyítjük a félretett sült kacsahússal és a lecsipkedett zellerlevelekkel, az édes-savanyú mártásba tesszük, majd összemelegítjük. Fokhagymával ízesített párolt rizst kínálhatunk hozzá.



Walesi részeges bébikacsa

Hozzávalók:
1 db kacsa (kb. 1, 6 kg) 1 fej hagyma 1 gerezd fokhagyma 2 evõkanál zúzott kapribogyó 3 evõkanál olívaolaj 3 evõkanál finomra vágott Petrezselyemzöld 2 evõkanál bazsalikom 1 dl száraz fehérbor 1, 5 dl csirkehúslé 2 db kacsamáj 25 dkg kimagozott zöld Olajbogyó Só Frissen darált bors

Elkészítés:
A kacsát megmossuk, megszárítjuk. Nyolc darabra osztjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra, a zúzott kapribogyót finomra vágjuk. A feldarabolt kacsát tûzálló serpenyõben, az olajon barnára sütjük. Ezután csökkentjük a hõt, a pecsenyeléhez adjuk a hagymát, fokhagymát, kapribogyót, petrezselymet és a bazsalikomot, és kevergetve a hússal együtt tovább sütjük. Közben ízesítjük sóval, borssal, végül hozzáöntjük a bort és a húslét is, s lefedve, gyöngyözve fõzzük 50 percig. Közben megmossuk a májakat, leszárítjuk és feldaraboljuk õket. Az olajbogyókkal együtt tesszük serpenyõbe, és lassú tûzön kevergetve még 10 percig sütjük. Fehér kenyérrel és paradicsomsalátával adjuk az asztalra.



Paprikás tonhal tepsiben

Hozzávalók:
65-70 dkg fagyasztott tonhal, 1 citrom, 2 evokanál finomliszt, 1 evokanál piros fuszerpaprika, ízlés szerint só, a tálaláshoz 2 evokanál olajbogyó. 5 dkg nagyon vékony szeletekre vágott baconszalonna a tepsihez 2 evokanál olaj és 2 evokanál zsemlemorzsa,

Elkészítés:
A fagyasztott halat felolvasztjuk. Közben a citromot megmossuk, majd félbevágjuk. Az egyik felet vékony karikákra szeleteljük, a másik felének héját lereszeljük, illetve a levét kicsavarjuk. A lisztet összekeverjük a pirospaprikával. A baconszalonnát kis darabokra vágjuk. A felengedett halat féltenyérny darabokra szétszedjük, vagy felszeleteljük. Egy kis tepsit az olajjal kikenünk, és a morzsával beszórjuk. A halszeleteket citromlével meglocsoljuk, és 10 percig hagyjuk állni, majd jól megsózzuk. Ezután nedvesen beleforgatjuk a paprikás lisztbe, és szorosan egymás mellett elhelyezzük a tepsiben. Betakarjuk a szalonnaszeletekkel, és elomelegített forró sütobe toljuk. A lángot közepesre mérsékeljük, és kb. 20 percig sütjük. Vigyázat, a hal nagyon gyorsan megsül, ezért ne hagyjuk magára! Tálaláskor minden halszeletre egy citromkarikát és néhány szem olajbogyót teszünk (ez utóbbi el is hagyható). Körete tetszés szerint burgonyapüré, párolt petrezselymes rizs vagy sült burgonya, de a legfinomabb hozzá a sült burgonyapüré.



<<     <
1
2
3
4
5
6
7
8
>      >>


banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Apróhirdetésingyen.hu

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Rólunk
Szabályzat
Partnereink
Kapcsolat / Impresszum
Copyright © Netkanizsa.hu 2007-ben alapítva. Minden jog fenntartva!