hirdetés________________hirdetés________________hirdetés banner hirdetésbanner hirdetésWeboldalunk kizárólag harmadik fél által közvetített cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja a közvetített cookie-k használatát.
Logó   2024. Április 29. Hétfő, Péter
 
banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

<<     <
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
>      >>


Tejfölös, gombás baromfiragu

Hozzávalók:
40 dkg pulyka- vagy csirkemellfilé 30 dkg csiperkegomba 4 evőkanál olaj 2 dl tejföl 1 púpozott evőkanál liszt 2 fej vöröshagyma petrezselyem őrölt bors só

Elkészítés:
A húst vágd kisujjnyi vastag 3-4 cm hosszú hasábokra. Az apróra vágott vöröshagymát pirítsd üvegesre az olajon, majd add hozzá a baromfit. Ha a hús már kissé megfehéredett, tedd bele a megtisztított és vékony szeletekre vágott gombát is. Sózd, borsozd, adj hozzá finomra vágott petrezselymet, és pirítsd addig, amíg a gomba által kiengedett lé elpárolog. Akkor önts alá kevés vizet, és fedő alatt párold puhára. Amikor a leve is elpárolgott (zsírjára sült), a ragut szórd meg a liszttel, kevergetve pirítsd 1-2 percig,majd önts alá egy kisujjnyi meleg vizet, ezzel jól dolgozd el, és végül keverd hozzá az előmelegített tejfölt. (A tejfölt úgy a legkönnyebb előmelegíteni, ha a forró ragu sűrűjéből keversz bele kisebb adagokat.)



Sajtos-tejfölös csirke

Hozzávalók:
8 alsó és/vagy felső csirkecomb 2-3 nagyobb fej vöröshagyma kb. 20 dkg trappista sajt 4 dl tejföl so, bors, pirospaprika, liszt

Elkészítés:
Ezt az ételt ajánlatos cserépedényben (Római tál) készíteni. A liszttel elkeverünk egy kávéskanálnyi borsot, ugyanennyi pirospaprikát. Ebbe beleforgatjuk a besózott csirkecombokat, majd a kivajazott cserépedénybe fektetjük. Ezt teljesen befedjük a karikákra vágott (ízlés szerint sózott) vöröshagymával. Ezután meglocsoljuk a tejföllel és a sajtot ráreszeljük. Sütőbe tesszük. 1 óráig fedő alatt pároljuk, majd tetejét levéve szép pirosra sütjük. Köretként főtt krumpli illik hozzá.



Cukkínisaláta

Hozzávalók:
Cukkini So Zoldkapor

Elkészítés:
A nagy uborkához hasonló, sötétzöld cukkínit meghámozunk, hosszában kettévágjuk és magos részét kikaparjuk. Ezután félujjnyi szeletekre vágjuk és egy edénybe téve besózzuk. Egy-két óra után a sóból kivesszük, és néhány szál zöldkaporral rétegezve lazán üvegekbe tesszük. Ízlés szerint hígított ecetet felforralunk egy kevés cukorral, egy fej tisztított, egészbe hagyott vöröshagymával, egy gerezd fokhagymával, néhány szem egész borssal és köménymaggal. Belekeverünk egy késhegynyi szalicilt vagy benzoesavas nátriumot, és forrón a cukkínira öntjük. Az üveget lekötjük és száraz gőzbe tesszük.



Orosz hússaláta

Hozzávalók:
40 dkg sült vagy főtt hús 30 dkg főtt burgonya 30 dkg alma 20 dkg ecetes uborka 3 kemény tojás tartármártás főtt, füstölt nyelv mustár citrom őrölt bors só

Elkészítés:
A húst, a héjában főtt krumplit, a meghámozott uborkát, az almát és a keménytojást is vágd egyenletes csíkokra. Sózd, borsozd, adj hozzá mustárt, citromlevet és keverd össze tartármártással. A tetejére szórj metéltre vágott füstölt nyelvet. Ha kész, 1-2 órányit hűtőben érleld.



Majonézes burgonyasaláta

Hozzávalók:
2 kg burgonya 4 fej nagyobb lilahagyma 3 doboz tejföl 3 nagy tubus majonéz ecet só cukor olaj

Elkészítés:
A burgonyát hajában megfõzzük, majd hagyjuk egy picit meghülni. Salátalét készítünk a cukor és ecet segítségével. A burgonyát az elkészített salátalébe belekarikázzuk. Állni hagyjuk minimum fél napot, így a burgonya beissza egy picit a salátalé ízét (nem lesz száraz, folytós a krumpli). Közben a lilahagymát nagyon végkony csíkokra szeleteljük. Egy kisebb üvegedénybe lesózva szintén legalább fél napra eltesszük állni (a hagyma levet ereszt, s veszít az erejébõl, így nem lesz olyan erõs). Az öntet: A majonézt és a tejfölt összekeverem egy nagyobb edénybe. Kb. két evõkanál étolajat teszünk bele, ez egy kicsit megfényesíti az öntetet. Izlés szerint édesítjük cukorral (ne legyen túl édes, mert akkor elnyomja a majonéz és a tejföl ízét, ha valaki mégis elcukrozná, tegyen bele még egy tubus majonézt, és még egy doboz tejfölt, de egy jó háziasszony szinte érzi, hogy mikor jó a mártás). Elõször a hagymát tesszük a mártásba, mégpedig úgy, hogy elõzõleg jól kinyomkodjuk a hagymát, így szinte teljesen elveszti az erejét, és nem igazán okoz gyomorégést. Miután a hagymát beletettük, jöhet a burgonya, melyet jól átszûrve adjunk a mártáshoz. (Jótanács: ne szûrõvel próbáluk meg kivenni a burgonyát a salátalébõl, hanem lyukas szedõkanállal, így nem törik meg.) Miután mindent egybetettünk, óvatosan átforgatjuk, majd újabb fél napra hidegre tesszük.



<<     <
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
>      >>


banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Apróhirdetésingyen.hu

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Rólunk
Szabályzat
Partnereink
Kapcsolat / Impresszum
Copyright © Netkanizsa.hu 2007-ben alapítva. Minden jog fenntartva!