hirdetés________________hirdetés________________hirdetés
Weboldalunk kizárólag harmadik fél által közvetített cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja a közvetített cookie-k használatát.
A lisztet, a sütőport, a margarint, a porcukrot összemorzsoljuk, diót, kakaót (csomómentesen) beledolgozzuk, és végül a tojással összegyúrjuk. (35 db golyót készítünk, a formákba begyúrjuk, középen mélyedést hagyunk a tölteléknek). Megsütjük.
Töltelék készítése:
az 1. massza anyagait jól összedolgozzuk, gőz fölött sűrűre főzzük. Amíg hűl, 25 dkg margarint habosra kikeverjük. Ha kihűlt, a két masszát összekeverjük, és a megsült, kihűlt kosárkákba töltjük, majd mindegyiket csokimázzal bevonjuk.
Kekszes süti
Hozzávalók: 1 csomag háztartási keksz
20 dkg cukor
12 dkg margarin
1 ek porkakaó
1 egész tojás
Elkészítés:
Összekeverem a cukrot, a tojást, a kakaót és a margarint Felforralom.Közben a kekszet kis darabokra töröm.Ha felforrt, belerakom az összetört kekszet. Õzgerinc formába öntöm, kihûlés után felszeletelve tálalom.
A felolvasztott margarinból és a lisztbôl készíts világos rántást, majd add hozzá a péppé zúzott fokhagymát. Engedd fel 8-9 dl hideg vízzel vagy csontlével, adj hozzá finomra vágott petrezselyem zöldjét, fehérborsot, sót. Miután felforrt,lassan add hozzá a simára kevert tejfölt, s még egyszer forrald össze. A zsemlét vágd apró kockákra és szárazon pirítsd aranysárgára. Tálaláskor ezt tedd a leves tetejére, s szórd rá a reszelt sajtot is. Díszítésként használhatsz még petrezselyem zöldjét is.
Tejfölös gombaleves
Hozzávalók: 25 dkg csiperkegomba
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
3 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
1 közepes vöröshagyma
petrezselyem
őrölt bors
só
Elkészítés:
A megtisztított gombát vágd vékony szeletekre, a sárgarépát és a fehérrépát pedig kockázd fel. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát fonnyaszd meg a forró olajon, majd add hozzá a zöldségeket és a finomra vágott petrezselyem felét. Ha zöldségek kissé megpirultak, önts hozzá 1-1,5 liter vízet, sózd és borsozd. Amikor a leves megfőtt, a lisztből és a tejfölből készített habarással sűrítsd be. Tálaláskor a maradék petrezselyemzölddel díszítsd.
Francia hagymaleves
Hozzávalók: fél kg vöröshagyma,
1 evőkanál olaj,
fél csokor petrezselyem,
1 pohár tejszín,
4 szelet pirítós kenyér,
fél dl konyak,
5 dkg trappista sajt,
1 teáskanál só,
csipetnyi curry,
vegeta.
Elkészítés:
A szeletekre vágott hagymát megpirítjuk az olajon. Ráöntünk kb. másfél liter vizet és beletesszük az ízesítőket (vegetát bőven!). Puhára főzzük, majd a tűzről levéve összeturmixoljuk és beleöntjük a tejszínt. Összefőzzük, majd hozzáadjuk a konyakot. Eközben megpirítjuk a kenyérszeleteket. A pirítósokat a tányérokba helyezzük és vastagon megszórjuk reszelt sajttal. Így tesszük rá a forró hagymalevest.
Azonnal fogyasztjuk.