hirdetés________________hirdetés________________hirdetés banner hirdetésbanner hirdetésWeboldalunk kizárólag harmadik fél által közvetített cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja a közvetített cookie-k használatát.
Logó   2024. Május 13. Hétfő, Imola, Szervác
 
banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

<<     <
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
>      >>


Kosárkák

Hozzávalók:
10 dkg darált dió, 25 dkg liszt, 15 dkg margarin, 7 dkg porcukor, 1 egész tojás, 1 evőkanál kakaó, késhegynyi sütőpor, Töltelék: 1. masszához: 4 egész tojás, 30 dkg porcukor, 3 csomag vaníliás cukor. 2. masszához: 25 dkg margarin. Csokimáz: 10 dkg ét vagy tej tortabevonó csokoládé

Elkészítés:
A lisztet, a sütőport, a margarint, a porcukrot összemorzsoljuk, diót, kakaót (csomómentesen) beledolgozzuk, és végül a tojással összegyúrjuk. (35 db golyót készítünk, a formákba begyúrjuk, középen mélyedést hagyunk a tölteléknek). Megsütjük. Töltelék készítése: az 1. massza anyagait jól összedolgozzuk, gőz fölött sűrűre főzzük. Amíg hűl, 25 dkg margarint habosra kikeverjük. Ha kihűlt, a két masszát összekeverjük, és a megsült, kihűlt kosárkákba töltjük, majd mindegyiket csokimázzal bevonjuk.



Kekszes süti

Hozzávalók:
1 csomag háztartási keksz 20 dkg cukor 12 dkg margarin 1 ek porkakaó 1 egész tojás

Elkészítés:
Összekeverem a cukrot, a tojást, a kakaót és a margarint Felforralom.Közben a kekszet kis darabokra töröm.Ha felforrt, belerakom az összetört kekszet. Õzgerinc formába öntöm, kihûlés után felszeletelve tálalom.



Fokhagymaleves

Hozzávalók:
8-10 gerezd fokhagyma 2 evőkanál liszt 5 dkg margarin 2 dl tejföl 1 zsemle 5 dkg sajt petrezselyem zöldje ôrölt fehérbors só

Elkészítés:
A felolvasztott margarinból és a lisztbôl készíts világos rántást, majd add hozzá a péppé zúzott fokhagymát. Engedd fel 8-9 dl hideg vízzel vagy csontlével, adj hozzá finomra vágott petrezselyem zöldjét, fehérborsot, sót. Miután felforrt,lassan add hozzá a simára kevert tejfölt, s még egyszer forrald össze. A zsemlét vágd apró kockákra és szárazon pirítsd aranysárgára. Tálaláskor ezt tedd a leves tetejére, s szórd rá a reszelt sajtot is. Díszítésként használhatsz még petrezselyem zöldjét is.



Tejfölös gombaleves

Hozzávalók:
25 dkg csiperkegomba 10 dkg sárgarépa 10 dkg fehérrépa 3 evőkanál olaj 2 evőkanál liszt 2 dl tejföl 1 közepes vöröshagyma petrezselyem őrölt bors só

Elkészítés:
A megtisztított gombát vágd vékony szeletekre, a sárgarépát és a fehérrépát pedig kockázd fel. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát fonnyaszd meg a forró olajon, majd add hozzá a zöldségeket és a finomra vágott petrezselyem felét. Ha zöldségek kissé megpirultak, önts hozzá 1-1,5 liter vízet, sózd és borsozd. Amikor a leves megfőtt, a lisztből és a tejfölből készített habarással sűrítsd be. Tálaláskor a maradék petrezselyemzölddel díszítsd.



Francia hagymaleves

Hozzávalók:
fél kg vöröshagyma, 1 evőkanál olaj, fél csokor petrezselyem, 1 pohár tejszín, 4 szelet pirítós kenyér, fél dl konyak, 5 dkg trappista sajt, 1 teáskanál só, csipetnyi curry, vegeta.

Elkészítés:
A szeletekre vágott hagymát megpirítjuk az olajon. Ráöntünk kb. másfél liter vizet és beletesszük az ízesítőket (vegetát bőven!). Puhára főzzük, majd a tűzről levéve összeturmixoljuk és beleöntjük a tejszínt. Összefőzzük, majd hozzáadjuk a konyakot. Eközben megpirítjuk a kenyérszeleteket. A pirítósokat a tányérokba helyezzük és vastagon megszórjuk reszelt sajttal. Így tesszük rá a forró hagymalevest. Azonnal fogyasztjuk.



<<     <
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
>      >>


banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Apróhirdetésingyen.hu

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Rólunk
Szabályzat
Partnereink
Kapcsolat / Impresszum
Copyright © Netkanizsa.hu 2007-ben alapítva. Minden jog fenntartva!