hirdetés________________hirdetés________________hirdetés
Weboldalunk kizárólag harmadik fél által közvetített cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja a közvetített cookie-k használatát.
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikákra vágjuk, és mély kiolajozott tűzálló tálba öntjük. Megsózzuk, a tojássárgájával elkevert tejföllel leöntjük, tetejére morzsoljuk a vajat, és a sütőben addig sütjük, amíg a tejfölt magába nem szívta, és a teteje szépen meg nem pirult.
Sajtos sült rizs.
Hozzávalók: 1 csésze rizs,
10 dkg friss vagy fél csomag mirelit zöldborsó,
2 db sárgarépa, 1 doboz kukoricakonzerv,
10 dkg szárazbab, 1 pohár tejföl, 1 evőkanál liszt,
1 db tojás, késhegynyi curry, késhegynyi őrölt bors,
1 teáskanál só, 1 kávéskanál vaj, 5 dkg zsemlemorzsa,
5 dkg füstölt vagy trappista sajt, vegeta.
Elkészítés:
A rizst puhára főzzük. A babot 10 órányi áztatás után fél liter vízben odatesszük főni, beleaprítjuk a zöldségeket, kivéve a borsót és a kukoricát. Ahogy megfőtt, leszűrjük és óvatosan a rizshez keverjük. Ekkor adjuk hozzá a borsót, a kukoricát, az ízesítőket, majd belekeverjük a tejfölben eldolgozott lisztes, tojásos masszát és a reszelt sajtot. Egy lehetőleg kerek, tűzálló tálat kivajazunk, morzsával megszórjuk és az anyagot ráterítjük. Zsemlemorzsával borítjuk. Forró sütőben, kb. 20 percig sütjük.
Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd egy tálra borítjuk és szeleteljük.
Alufóliás burgonya
Hozzávalók: 12 szem egyforma, közepes nagyságú- burgonya,
10 dkg vaj,
10 dkg reszelt sajt,
2 dl tejföl,
1 kis csomó újhagyma,
vagy kevés reszelt vöröshagyma,
só.
Elkészítés:
A burgonyákat kefével, váltott vízben alaposan megtisztítjuk, és egyenként alufóliába csomagolva, a sütőben kb. egy óráig sütjük.: előzőleg elkészítjük a mártást: a jó puha vajat a sajttal meg a tejföllel habosra keverjük, és finomra vágott újhagymával vagy reszelt vöröshagymával meg sóval ízesítjük. A mártást jégbe hűtjük, és külön tálkában adjuk a fóliába csomagolt sült burgonyához, hogy ki - ki ; ízlésének megfelelő mennyiségű mártást rakjon a kicsomagolt és kettévágott krumplijára.
A hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a köménymagot, megszórjuk pirospaprikával és beletesszük a kockára vágott húst. Megsózzuk, fedő alatt megpároljuk. Ha a hús félig puha, beletesszük a paprikát és paradicsomot, a feldarabolt burgonyát. Letakarva készre pároljuk.
Legalább két nappal korábban a szeleteket sózzuk, borsozzuk, mustárral megkenjük. Olajjal leöntjük, és a hűtőben érleljük.
Nagy serpenyőbe kevés olajat hevítünk, leöntjük a húsról is, majd belerakjuk a szeleteket, s mindkét oldalukat átsütjük. Kevés vízzel felöntjük, s fedő alatt puhára pároljuk. Krokettal vagy tört krumplival tálaljuk.