hirdetés________________hirdetés________________hirdetés
Weboldalunk kizárólag harmadik fél által közvetített cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja a közvetített cookie-k használatát.
A megtisztított, többször váltott vízben megmosott gombát leszárítjuk. Apró kockákra vágjuk. Serpenyõben vajat melegítünk. Belerakjuk a gombát. Sóval ízesítjuk, törött borssal, finomra vágott petrezselyemzölddel fûszerezzük. Puhára pároljuk. A gombát a kész párolt rizshez keverjük. A párolt rizshez hasonló módon tálaljuk. Párizsi körítéshez adjuk.
Pulykahús baconnel
Hozzávalók: 1 kg pulyka vagy csirkemell tepsi méretétől függ, mennyi kell
fél liter tejföl
1 kis csomag bacon
30 dkg sajt
olaj, víz, alufólia
só, fűszerkeverék
Elkészítés:
A pulykamellet felvágjuk szeletekre, ízlés szerint befűszerezzük egy kicsit elősütjük, de úgy, hogy ne piruljon meg.
Amíg sül, a tejfölt keverjük lereszelt sajttal
Amikor kész, a tepsi aljába teszünk annyi alufóliát, hogy minden irányból fel lehessen hajtani. Lefektetjük az
elősütött pulykamell szeleteket, rátesszük a bacont az egészet befedjük az összekevert sajtos-tejfölös szósszal,
és becsomagolva kell rálapítani az alufóliát mert ráég, kis csomagocskát kell csinálni. Majd előmelegített
sütőbe betesszük, öntünk az alufólia alá egy pohár vizet (1,5 dl) sütés befejezése előtt nyissuk ki az alufóliát
hogy a teteje egy kicsit megpiruljon (kb 15-20 perc: sütőtől függ, figyelni kel!)
Rizzsel, krumplipürével tálaljuk.
Sztroganoff pulyka
Hozzávalók: négy személyre:
50 dkg kicsontozott pulykacomb- vagy mell
2 közepes fej vöröshagyma
30 dkg gomba
5-6 csemege uborka
2 dl tejszín
2 dl húslé
3 dkg zsír só, bors
Elkészítés:
A hagymát kockára vágva fonnyaszd meg a zsíron, tedd rá a vékony csíkokra vágott húst. Borsózd meg vékonyan és addig süssed, míg nem kezd levet engedni.
Kislángon, lefedve párold, amíg meg nem puhul a hús. Többször meg kell keverni, ha szükséges, a levét pótolni kell. Ha a hús félig megpuhult, a maradék húslét öntsd rá, tedd bele a felszeletelt gombát, és kislángon forrald készre. Ekkor tedd bele a kis kockákra vágott uborkát, habard be 2 kávéskanál liszttel elkevert 2 dl tejszínnel, forrjon egyet, és kész is. Sózd meg ízlés szerint.
Nokedlivel, kagylótésztával, vékony csőtésztával rizzsel adhatod. Bármilyen savanyúság, saláta illik hozzá.