hirdetés________________hirdetés________________hirdetés banner hirdetésbanner hirdetésWeboldalunk kizárólag harmadik fél által közvetített cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja a közvetített cookie-k használatát.
Logó   2024. Április 28. Vasárnap, Valéria
 
banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

<<     <
20
21
22
23
24
25
26


Gombás rizs

Hozzávalók:
60 dkg rizs, 10 dkg zsír, 5 dkg vöröshagyma, 20 dkg gomba, 5 gramm törött bors, 1 csomó petrezselyemzöld, ízlés szerint só

Elkészítés:
A megtisztított, többször váltott vízben megmosott gombát leszárítjuk. Apró kockákra vágjuk. Serpenyõben vajat melegítünk. Belerakjuk a gombát. Sóval ízesítjuk, törött borssal, finomra vágott petrezselyemzölddel fûszerezzük. Puhára pároljuk. A gombát a kész párolt rizshez keverjük. A párolt rizshez hasonló módon tálaljuk. Párizsi körítéshez adjuk.



Pulykahús baconnel

Hozzávalók:
1 kg pulyka vagy csirkemell tepsi méretétől függ, mennyi kell
fél liter tejföl
1 kis csomag bacon
30 dkg sajt
olaj, víz, alufólia
só, fűszerkeverék


Elkészítés:
A pulykamellet felvágjuk szeletekre, ízlés szerint befűszerezzük egy kicsit elősütjük, de úgy, hogy ne piruljon meg. Amíg sül, a tejfölt keverjük lereszelt sajttal
Amikor kész, a tepsi aljába teszünk annyi alufóliát, hogy minden irányból fel lehessen hajtani. Lefektetjük az elősütött pulykamell szeleteket, rátesszük a bacont az egészet befedjük az összekevert sajtos-tejfölös szósszal, és becsomagolva kell rálapítani az alufóliát mert ráég, kis csomagocskát kell csinálni. Majd előmelegített sütőbe betesszük, öntünk az alufólia alá egy pohár vizet (1,5 dl) sütés befejezése előtt nyissuk ki az alufóliát hogy a teteje egy kicsit megpiruljon (kb 15-20 perc: sütőtől függ, figyelni kel!)

Rizzsel, krumplipürével tálaljuk.



Sztroganoff pulyka

Hozzávalók:
négy személyre:
50 dkg kicsontozott
pulykacomb- vagy mell
2 közepes fej vöröshagyma
30 dkg gomba
5-6 csemege uborka
2 dl tejszín
2 dl húslé
3 dkg zsír só, bors



Elkészítés:
A hagymát kockára vágva fonnyaszd meg a zsíron, tedd rá a vékony csíkokra vágott húst. Borsózd meg vékonyan és addig süssed, míg nem kezd levet engedni.
Kislángon, lefedve párold, amíg meg nem puhul a hús. Többször meg kell keverni, ha szükséges, a levét pótolni kell. Ha a hús félig megpuhult, a maradék húslét öntsd rá, tedd bele a felszeletelt gombát, és kislángon forrald készre. Ekkor tedd bele a kis kockákra vágott uborkát, habard be 2 kávéskanál liszttel elkevert 2 dl tejszínnel, forrjon egyet, és kész is. Sózd meg ízlés szerint.

Nokedlivel, kagylótésztával, vékony csőtésztával rizzsel adhatod. Bármilyen savanyúság, saláta illik hozzá.



<<     <
20
21
22
23
24
25
26


banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Apróhirdetésingyen.hu

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Rólunk
Szabályzat
Partnereink
Kapcsolat / Impresszum
Copyright © Netkanizsa.hu 2007-ben alapítva. Minden jog fenntartva!