hirdetés________________hirdetés________________hirdetés
Weboldalunk kizárólag harmadik fél által közvetített cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja a közvetített cookie-k használatát.
Hozzávalók: 1 közepes nagyságú csirkemell,
egy ananász konzerv,
2 dkg vaj,
só, gyömbérpor.
Elkészítés:
A csirkemellet lebőrözzük, és két darabra vágjuk, a közepén levő nagy szegycsontot kiemeljük. Az ananászból néhány darabot laskára vágunk, és a húst megtűzdeljük vele. A mell külsejét sóval gyömbérrel meg vajjal bedörzsöljük, és tűzálló tálra egymásmellé fektetjük. A tálat lefedve a forró sütőbe toljuk, és a húst saját levében puhára pároljuk, de nem pirítjuk meg. Ekkor a többi, kisebb darabokra vágott ananászt köré terítjük, az egészet egy kevés ananászlével megöntözzük, és a sütőbe visszatolva még 5-6 percig, fedő nélkül sütjük. Rizs illik hozzá.
A tejet a liszttel, 4 tojás sárgájával, 7 dkg megolvasztott vajjal, csipetnyi sóval kikeverjük. A 4 tojásfehérjét cukorral, kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sűrű palacsintatésztához. Mazsolát szórunk bele. Forró sütőben - kb. 3 cm vastagon - sütjük, hogy szép piros legyen, majd villával kis darabokra szaggatjuk, és lekvárral tálaljuk.
Krumplinudli
Hozzávalók: 90 dkg burgonya
1 tojás
30 dkg liszt
10 dkg zsemlemorzsa
zsír vagy olaj
só
Elkészítés:
A burgonyát főzd meg héjában, hámozd meg, törd át, és hagyd kihűlni. Ezután sózd, dolgozd össze a tojással és a liszttel: gyúrj belőle puha tésztát. Nyújtsd ki, vágd fel ujjnyi darabokra, majd lisztes kézzel formázd meg a nudlikat. A tésztát főzd ki, s ha lecsorgattad, forgasd a közben elkészített pirított zsemlemorzsába.
Fahéjas porcukorral meghintve, vagy lekvárral, esetleg sósan, tejföllel egyaránt jó. Az se megvetendő, ha a nudlit pirított morzsa helyett porcukorral kevert darált mákba forgatják.
Lekváros gombóc
Hozzávalók: 1 kg főtt, áttört burgonya
kevés só
1 tojás
liszt
zsír
zsemlemorzsa
cukor
őrölt fahéj
gyümölcsíz
Elkészítés:
Az áttört burgonyához hozzáadjuk a sót, tojást, annyi lisztet, hogy összeáljon a massza. Lisztezett táblán kinyújtjuk, négyszögekre vágjuk. Darabka gyümölcsízt teszünk a közepére, amit helyettesíthetünk cukrozott, fahéjjas szilvával. Gombócokat formálunk, lobogó sós vízben kifőzzuk, hideg vízzel leöblítjük.
A zsíron megpirítjuk a zsemlemorzsát, ízesítjük cukorral, őrölt fahéjjal. Beleforgatjuk a leszűrt gombócokat.
Az elozo napon beáztatott borsót leszuröm, leöblítem. Füstöltében kezdem elfozni. Hozzáadom a megtisztított vöröshagymát. Világos rántást készítek, hidegvízzel felöntöm, simára keverem, és ezzel surítem a már megpuhult borsót. Lassan forralom, sóval és törött borssal ízesítem. Elfott levét mindig pótolom. Ha kész, a vöröshagymát kiveszem belole. Áttörve is készítheto.