hirdetés________________hirdetés________________hirdetés banner hirdetésbanner hirdetésWeboldalunk kizárólag harmadik fél által közvetített cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja a közvetített cookie-k használatát.
Logó   2024. Május 14. Kedd, Bonifác
 
banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

<<     <
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
>      >>


Ananászos csirkemell

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirkemell, egy ananász konzerv, 2 dkg vaj, só, gyömbérpor.

Elkészítés:
A csirkemellet lebőrözzük, és két darabra vágjuk, a közepén levő nagy szegycsontot kiemeljük. Az ananászból néhány darabot laskára vágunk, és a húst megtűzdeljük vele. A mell külsejét sóval gyömbérrel meg vajjal bedörzsöljük, és tűzálló tálra egymásmellé fektetjük. A tálat lefedve a forró sütőbe toljuk, és a húst saját levében puhára pároljuk, de nem pirítjuk meg. Ekkor a többi, kisebb darabokra vágott ananászt köré terítjük, az egészet egy kevés ananászlével megöntözzük, és a sütőbe visszatolva még 5-6 percig, fedő nélkül sütjük. Rizs illik hozzá.



Császármorzsa

Hozzávalók:
30 dkg liszt, 12 dkg vaj, 4 tojás, 4 dl tej, 10 dkg cukor, só, 3 dkg mazsola, baracklekvár,

Elkészítés:
A tejet a liszttel, 4 tojás sárgájával, 7 dkg megolvasztott vajjal, csipetnyi sóval kikeverjük. A 4 tojásfehérjét cukorral, kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sűrű palacsintatésztához. Mazsolát szórunk bele. Forró sütőben - kb. 3 cm vastagon - sütjük, hogy szép piros legyen, majd villával kis darabokra szaggatjuk, és lekvárral tálaljuk.



Krumplinudli

Hozzávalók:
90 dkg burgonya 1 tojás 30 dkg liszt 10 dkg zsemlemorzsa zsír vagy olaj só

Elkészítés:
A burgonyát főzd meg héjában, hámozd meg, törd át, és hagyd kihűlni. Ezután sózd, dolgozd össze a tojással és a liszttel: gyúrj belőle puha tésztát. Nyújtsd ki, vágd fel ujjnyi darabokra, majd lisztes kézzel formázd meg a nudlikat. A tésztát főzd ki, s ha lecsorgattad, forgasd a közben elkészített pirított zsemlemorzsába. Fahéjas porcukorral meghintve, vagy lekvárral, esetleg sósan, tejföllel egyaránt jó. Az se megvetendő, ha a nudlit pirított morzsa helyett porcukorral kevert darált mákba forgatják.



Lekváros gombóc

Hozzávalók:
1 kg főtt, áttört burgonya
kevés só
1 tojás
liszt
zsír
zsemlemorzsa
cukor
őrölt fahéj
gyümölcsíz


Elkészítés:
Az áttört burgonyához hozzáadjuk a sót, tojást, annyi lisztet, hogy összeáljon a massza. Lisztezett táblán kinyújtjuk, négyszögekre vágjuk. Darabka gyümölcsízt teszünk a közepére, amit helyettesíthetünk cukrozott, fahéjjas szilvával. Gombócokat formálunk, lobogó sós vízben kifőzzuk, hideg vízzel leöblítjük.

A zsíron megpirítjuk a zsemlemorzsát, ízesítjük cukorral, őrölt fahéjjal. Beleforgatjuk a leszűrt gombócokat.



Sárgaborsófőzelék

Hozzávalók:
40 dkg feles sárgaborsó,
1 l füstölthús-lé,
5 dkg vöröshagyma,
4 dkg zsír, só,
4 dkg liszt,
1 késhegynyi törött bors.


Elkészítés:
Az elozo napon beáztatott borsót leszuröm, leöblítem. Füstöltében kezdem elfozni. Hozzáadom a megtisztított vöröshagymát. Világos rántást készítek, hidegvízzel felöntöm, simára keverem, és ezzel surítem a már megpuhult borsót. Lassan forralom, sóval és törött borssal ízesítem. Elfott levét mindig pótolom. Ha kész, a vöröshagymát kiveszem belole. Áttörve is készítheto.



<<     <
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
>      >>


banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Apróhirdetésingyen.hu

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Rólunk
Szabályzat
Partnereink
Kapcsolat / Impresszum
Copyright © Netkanizsa.hu 2007-ben alapítva. Minden jog fenntartva!