hirdetés________________hirdetés________________hirdetés banner hirdetésbanner hirdetésWeboldalunk kizárólag harmadik fél által közvetített cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja a közvetített cookie-k használatát.
Logó   2024. Május 14. Kedd, Bonifác
 
banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

<<     <
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
>      >>


Szárazbabfőzelék

Hozzávalók:
40 dkg fehér bab, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál reszelt vöröshagyma, (füstölt lé), 2 dl tejföl, só, néhány csepp ecet.

Elkészítés:
A babot egy éjjelen át hideg vízben áztatjuk, majd másnap, a vízzel felöntött áztatóvízben tesszük fel főni. (Víz helyett füstölt hús leve is kitűnő hozzá.) Fedő alatt, kis lángon megpuhítjuk. Az olajban meg­fonnyasztjuk a hagymát, belekeverjük a lisztet, és barna rántást készí- tünk belőle. A pirospaprikával megszórjuk, és ezzel sűrítjük be a ba­bot. Tálalás előtt kissé megecetezzük és megtejfölözzük.



Finomfőzelék

Hozzávalók:
90 dkg sárgarépa
80 dkg petrezselyemgyökér
50 dkg karalábé
50 dkg kelvirág
20 dkg zöldborsó
10 dkg zsír
15 dkg liszt
1 csomó petrezselyemzöld
6 dkg cukor
3 dl tej
3 dkg só

Javasolt folyadékmennyiség (csontlébol) 3 l
Csontléhez:
50 dkg sertéscsont
30 dkg sárgarépa
25 dkg petrezselyemgyökér
10 dkg zellergumó
Javasolt folyadékmennyiség (felére beforralva): 6 l


Elkészítés:
A megtisztított és megmosott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és karalábét 1x1 cm-es kockákra daraboljuk. A kelvirágot rózsáira szedjük, beáztatjuk, és megmossuk. A petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A konzerv zöldborsót leszurjük, és ha szükséges jól lemossuk. A kockákra vágott zöldségeket, a karalábét, a kelvirágot kello nagyságú lábasba helyezzük. Annyi csontlét vagy vizet öntünk rá, hogy ellepje. Felforraljuk, megsózzuk, és fedo alatt puhára fozzük. A konzerv zöldborsót a puhára fozött zöldségekhez, karalábéhoz, kelvirághoz adjuk. Világos rántást készítünk, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet. Hideg vízzel felengedjük. A rántást habverovel simára keverjük, a fozelékhez adjuk. forraljuk, tejet adunk hozzá. Sóval és cukorral ízesítjük. A fozeléket óvatosan kevergetve, mérsékelt tuzön lassan kiforraljuk. Jó ízt ad a fozeléknek ha a végén vajban párolt, finomra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá.



Spenótfőzelék

Hozzávalók:
1 kg spenót 4 gerezd fokhagyma 5 dl tej 2 ek. olaj 2 púpos ek. liszt só, cukor

Elkészítés:
A spenótot leszárazzuk és vízzel leöblítjük. Enyhén sós vizet forralunk, ha forr beletesszük a spenótot és kb. öt percig főzzük, majd leszűrjük. Ha lecsöpögött kiterítjük a vágódeszkára és nagyon apróra összevágjuk. Egy lábasban az olajat felforrósítjuk rátesszük a lisztet és megpirítjuk, beledobjuk a zúzott fokhagymát keverünk rajta egyet-kettőt amíg nem érezzük a hagyma aromáját és beletesszük a fölaprított spenótót is. Átforgatjuuk ezzel is majd apránként fölengedjük a langyos tejjel és kiforraljuk. Enyhén megsózzuk és teszünk bele egy csipetnyi cukrot is, hogy ne legyen olyan "zöld" íze. Rántott karajjal és burgonya pürével a világ legistenibb ebédje lehet.



Krumplifőzelék

Hozzávalók:
1 kg krumpli
3 ek liszt
só, babérlevél
1 pohár tejföl
teáskanál ecet


Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, feltesszük annyi vízzel főni, amennyi éppen ellepi, babérlevelet teszünk hozzá, sózzuk.
Ha a krumpli megpuhult, egy vékony rántást készítünk, kis tejjel elkeverve beleöntjük a főtt burgonya levébe, a tejfölt is hozzáadva felforr, az ecetet is hozzáadjuk, így nem kapja össze a tejet, és néhány perc múlva levesszük a tűzről.
Bármilyen feltét illik hozzá.



Töltött franciakenyér

Hozzávalók:
2 db tojás 20 dkg ementáli sajt 15 dkg főtt sonka 1 db csemege uborka 1 ek kapribogyó 10 dkg lágy vaj 20 dkg krémsajt 1 teáskanál fehérbors 1 teáskanál mustár 1 bagett

Elkészítés:
A tojást tíz percig főzzük, lehűtjük, hidegen megtisztítjuk, és kockára vágjuk. Lereszeljük a sajtot, a sonkát és az uborkát apró kockákra vágjuk, a kapribogyót finomra aprítjuk. A vajat a krémsajttal és a fűszerekkel habosra keverjük, mustárral ízesítjük. A krémet összekeverjük a felaprított hozzávalókkal. Hosszában kettévágjuk a bagettet, megtöltjük és összecsukjuk. Hűtjük vagy alufóliába csavarva sütjük. Vastag szeletekben tálaljuk. A megtöltött kenyeret tegyük egy órára hűtőbe, és csak ezután szeleteljük. Ha sütőbe tesszük, akkor még melegen vágjuk fel, és azonnal tálaljuk. Próbálja ki , Önnek melyik ízlik jobban. Vegyes saláta, pl. fejes saláta, hagyma- és paprikakarikákkal, szójaszószban megforgatva kész is.



<<     <
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
>      >>


banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Apróhirdetésingyen.hu

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Rólunk
Szabályzat
Partnereink
Kapcsolat / Impresszum
Copyright © Netkanizsa.hu 2007-ben alapítva. Minden jog fenntartva!