hirdetés________________hirdetés________________hirdetés banner hirdetésbanner hirdetésWeboldalunk kizárólag harmadik fél által közvetített cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja a közvetített cookie-k használatát.
Logó   2024. Május 14. Kedd, Bonifác
 
banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

<<     <
19
20
21
22
23
24
25
26
>      >>


Töltött hal

Hozzávalók:
50 dkg fagyasztott tonhal, 3 tojás, 3 kanál morzsa, 3 kanál darált mandula, só, bors,cukor, 3 fej hagyma, 2 szál sárgarépa, petrezselyem.

Elkészítés:
A halat ledaráljuk, összekeverjük a tojással, a morzsával, a mandulával, 1 kis fej reszelt hagymával, sóval, borssal, kevés cukorral, majd fél óráig pihentetjük. Közben a 2 nagyobb hagymát a karikára vágott sárgarépával sós cukros vízben fél órán át főzzük, majd belerakjuk a két hengerré formált masszát. Másfél-két órán át lassú tűzön pároljuk. A hengereket kivesszük, szeletekre vágjuk, minden szelet közepére sárgarépa karikát, petrezselyem zöldet teszünk. Rászűrjük a levét, hidegen vagy melegen tálaljuk.



Rizsfelfújt

Hozzávalók:
20 dkg rizs 4 dl tej 10 dkg cukor 3 tojás vanília vaj zsemlemorzsa fél citrom só

Elkészítés:
A folyóvízben megmosott rizshez adj egy csipet sót, egy fél rúd vaníliát, s a 4 dl vízzel felhigított tejben - lassú tûzön - fõzd puhára. (Ha kell, az elfõlõ tejet vízzel pótold.) A tojások fehérjébõl verj habot. A sárgákat jól keverd ki a cukorral, egy evõkanál vajjal és a fél citrom lereszelt héjával. Ha már a fõtt rizs kihûlt (langyos), keverd hozzá a sárgáját, majd forgasd bele a habot is. Egy tûzálló tálat vajazz ki, hintsd meg zsemlemorzsával, s terítsd el benne a rizst. Elõmelegített sütõben, mérsékelt tûznél süsd pirosra. Vaníliás porcukrot, csokoládé- vagy vaníliaöntetet, esetleg gyümölcsszörpöt ajánlunk hozzá.



Almás csirkemell

Hozzávalók:
Csirkemell Alma Fűszerek

Elkészítés:
Vékony húst megtöltöm almaszeletekkel, összetűzöm, és serpenyőben mind a két oldalát átpirítom. Fűszerezem, sózom, majd kis vizzel felöntöm, és letakarom. Kb.10 percig párolom/sütöm, majd melléteszek meg egy kis almát. Még egy kis idő, míg az alma megpárolódik, egy kis szint kap,és máris tálalható.



Nokedli

Hozzávalók:
3 tojás kevés só 2 dl víz 60 dkg liszt

Elkészítés:
A hozzávalókat annyi liszttel jól összedolgozzuk, hogy ruganyós jó sima tésztát kapjunk. lobogó sós vízbe szaggatva kifőzzük. Hideg vízzel átöblítjük, leszűrjük. Húsok mellé, de tojásosan átsütve is nagyon finom.



Kukoricaköret

Hozzávalók:
50 dkg-os kukoricakonzerv vagy 1 csomag fagyasztott tejes kukorica, 5 dkg vaj vagy Ráma margarin, késhegynyi őrölt fehér bors

Elkészítés:
A megforrósított vajra öntjük a leszűrt konzervkukoricát, megborsozzuk, és az egészet átforrósítjuk. Ha mirelitből készítjük, akkor még fagyottan öntjük a kukoricát a forró vajba, megsózzuk, megborsozzuk, és nagyon kis lángon, időnként megkeverve, öt percig pároljuk



<<     <
19
20
21
22
23
24
25
26
>      >>


banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Apróhirdetésingyen.hu

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Rólunk
Szabályzat
Partnereink
Kapcsolat / Impresszum
Copyright © Netkanizsa.hu 2007-ben alapítva. Minden jog fenntartva!