hirdetés________________hirdetés________________hirdetés
Weboldalunk kizárólag harmadik fél által közvetített cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja a közvetített cookie-k használatát.
A halat ledaráljuk, összekeverjük a tojással, a morzsával, a mandulával, 1 kis fej reszelt hagymával, sóval, borssal, kevés cukorral, majd fél óráig pihentetjük.
Közben a 2 nagyobb hagymát a karikára vágott sárgarépával sós cukros vízben fél órán át főzzük, majd belerakjuk a két hengerré formált masszát. Másfél-két órán át lassú tűzön pároljuk. A hengereket kivesszük, szeletekre vágjuk, minden szelet közepére sárgarépa karikát, petrezselyem zöldet teszünk. Rászűrjük a levét, hidegen vagy melegen tálaljuk.
Rizsfelfújt
Hozzávalók: 20 dkg rizs
4 dl tej
10 dkg cukor
3 tojás
vanília
vaj
zsemlemorzsa
fél citrom
só
Elkészítés:
A folyóvízben megmosott rizshez adj egy csipet sót, egy fél rúd vaníliát, s a 4 dl vízzel felhigított tejben - lassú tûzön - fõzd puhára. (Ha kell, az elfõlõ tejet vízzel pótold.) A tojások fehérjébõl verj habot. A sárgákat jól keverd ki a cukorral, egy evõkanál vajjal és a fél citrom lereszelt héjával. Ha már a fõtt rizs kihûlt (langyos), keverd hozzá a sárgáját, majd forgasd bele a habot is. Egy tûzálló tálat vajazz ki, hintsd meg zsemlemorzsával, s terítsd el benne a rizst. Elõmelegített sütõben, mérsékelt tûznél süsd pirosra.
Vaníliás porcukrot, csokoládé- vagy vaníliaöntetet, esetleg gyümölcsszörpöt ajánlunk hozzá.
Almás csirkemell
Hozzávalók: Csirkemell
Alma
Fűszerek
Elkészítés:
Vékony húst megtöltöm almaszeletekkel, összetűzöm, és serpenyőben mind a két oldalát átpirítom. Fűszerezem, sózom, majd kis vizzel felöntöm, és letakarom. Kb.10 percig párolom/sütöm, majd melléteszek meg egy kis almát. Még egy kis idő, míg az alma megpárolódik, egy kis szint kap,és máris tálalható.
Nokedli
Hozzávalók: 3 tojás
kevés só
2 dl víz
60 dkg liszt
Elkészítés:
A hozzávalókat annyi liszttel jól összedolgozzuk, hogy ruganyós jó sima tésztát kapjunk. lobogó sós vízbe szaggatva kifőzzük. Hideg vízzel átöblítjük, leszűrjük.
Húsok mellé, de tojásosan átsütve is nagyon finom.
Kukoricaköret
Hozzávalók: 50 dkg-os kukoricakonzerv vagy 1 csomag fagyasztott tejes kukorica,
5 dkg vaj vagy Ráma margarin,
késhegynyi őrölt fehér bors
Elkészítés:
A megforrósított vajra öntjük a leszűrt konzervkukoricát, megborsozzuk, és az egészet átforrósítjuk. Ha mirelitből készítjük, akkor még fagyottan öntjük a kukoricát a forró vajba, megsózzuk, megborsozzuk, és nagyon kis lángon, időnként megkeverve, öt percig pároljuk