hirdetés________________hirdetés________________hirdetés
Weboldalunk kizárólag harmadik fél által közvetített cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja a közvetített cookie-k használatát.
Hozzávalók: 1 1/2 kg marhalábszár
40 dkg vegyes zöldség(sárgarépa, fehérrépa, karfiol, zöldborsó stb.)
1 alma felkockázva
1/2 csomag mazsola
1 citrom reszelt héja
só bors majoranna
késhegynyi curry
néhány szál újhagyma felszeletelve
1 1/2 dl testes félédes vörösbor
1 dl olíva olaj
Elkészítés:
A római tálat áztassa 15 -20 percig hideg vízbe. A húst vágja fel vékony hosszúkás csíkokra. Az apróra vágott zöldségeket az ízesítőket és a húst egy edénybe keverje össze. Tegye a római tálba egyenletesen elterítve, öntse le az olajjal és a vörösborral. Tetejével befedve süsse kb. 1 1/2 óráig. Tálalja sült burgonyával.
A bélszínt megdaráljuk, majd négy kis pogácsát formálunk belőle. 1-1 húspogácsát 1-1 üvegtál közepére teszünk. Mélyedést vájunk bele, és beletesszük a tojássárgáját. Köré szórjuk kis kupacokban a fűszereket, hogy ki-ki saját ízlésének megfelelően keverhesse össze. Frissen pirított kenyérszeleteket kínálunk mellé.
Tatár-bifsztek hentes módra:
Hozzávalók: 1 kg. marha vesepecsenye, vagy gömbölyű felsál,
4 fej közepes nagyságú vöröshagyma,
1,1/2 dkg. só,
1 dkg. őrölt bors.
2 dkg. szép pirospaprika, (őrölt),
pici erős paprika, ízlés szerint,
8 dkg. vaj, egy kis tubus (80 gramm) glóbus mustár,
3 evőkanál ketchup,
1 ek. Worcestershire (ejtsd vuszter) szósz.
6-7 tojássárgája (elhagyható),
1, 5-2 dl. étolaj.
Elkészítés:
Előkészítés:
A marhahúst hártyáitól megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk, jénai tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a mustárt és leöntjük az olajjal, hogy teljesen ellepje. A jénaira rárakjuk a tetejét és 1-2 napra, hűtőszekrénybe tesszük.
Elkészítés:
Leöntjük a húsról az olajat, hozzákeverjük a finomra vágott hagymát, és lehetőleg apró lyukú rostélyon 2-3-szor átdaráljuk a hagymával együtt. majd hozzáadjuk a fűszereket, a tojássárgákat, vajat és jó alaposan összekeverjük.
Pirítós kenyérrel kínáljuk. Bár milyen ital illik hozzá, csak sok legyen!
Tatár-bifsztek
Hozzávalók: 40 dkg érlelt bélszín,
4 tojássárgája,
1 nagy fej lilahagyma,
ízlés szerint csípős mustár, ketchup,
törött fekete bors,
Worcestershire szósz,
zúzott fokhagyma, majonéz, finomra vágott petrezselyemzöld, só,
pirított kenyér-szeletkék.
Elkészítés:
A bélszínt (amit előzőleg olajos-borsos pácban legalább három napig érleltem a hűtőszekrényben) finomra darálom, és négy kis halomba osztom. Egy-egy nagy, lapos tányér közepére teszem. Köré rakom a megtisztított és nagyon finomra összevágott lilahagymát és a fűszerekből egy-egy kis adagot. A hús közepébe mélyítek egy kis gödröt, ebbe teszem a tojás-sárgákat (amiket előzőleg külön, egyenként török fel egy kis csészébe, nehogy egy rossz tojás tönkretegye az egész ételt). Mindenki a saját ízlése szerint összekeveri a fűszerekkel. Kenyér-szeletkékre kenve fogyasztjuk.
A pisztrángot óvatosan kibontjuk,pikkelyeit eltávolítjuk, majd gondosan szárazra töröljük kívül, belül. Az előkészített pisztrángokat ezután tejbe áztatjuk, amelyben többször megforgatjuk, hogy mindenütt érvényesüljön a tej ízjavító és puhító hatása. Közben előkészítjük a mandulát. Vizet forralunk, amelybe beleöntjük a mandulát. Néhány percig forraljuk, majd leszűrjük. Ezután a héját könnyedén lehúzzuk. A mandulát ezután leszárítjuk, metéltre összevágjuk. A pisztrángot kiemeljük a tajből és gondosan leszárítjuk. Ezután besózzuk, majd lisztbe forgatjuk. Serpenyőben egy kevés vajat melegítünk, amelyben lassan készre sütjük a pisztrángokat. A sütés vége felé hozzáadjuk az előkészített mandulát, és együtt fejezzük be az étel készítését. A készre sütött pisztrángokat lapátkanál segítségével előmelegített halastálra tálaljuk. A tetejére öntjük a vajas mandulát. Külön vajas burgonyát adunk hozzá.