hirdetés________________hirdetés________________hirdetés
Weboldalunk kizárólag harmadik fél által közvetített cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja a közvetített cookie-k használatát.
Hozzávalók: 4 szelet lazac,
1 citrom leve,
l nagyobb hagyma,
néhány szem mandula, só, cukor, ecet,
1 babérlevél, kevés gyömbérpor.
Elkészítés:
A kockára vágott hagymát a mandulával és a fűszerekkel főni tesszük, majd kb. 20 perc múlva hozzáadjuk a lazacot. Még 20 percig főzzük, majd a halat üvegtálra tesszük, rászűrjük a levét. Hidegen tálaljuk.
Az almát meghámozzuk, magházat kivágva apróra vágjuk. Összekeverjük a margarinnal, darával, tejjel, cukorral, tojásokkal,sóval és annyi zsemlemorzsával, hogy gombócot formálhassunk. Fél órát állni hagyjuk, majd forró vízben megfőzzük. Pirított morzsába forgatjuk és fahéjas cukorral tálaljuk, de tejföllel is isteni.
Ananászfelfújt
Hozzávalók: 50 gr margarin,
25 gr méz,
20 dkg sovány krémsajt,
1 tojás,
25 gr ?r?lt mandula,
25 gr rizsliszt,
1 kávéskanál reszelt narancshéj,
37,5 dkg friss ananász
Elkészítés:
Ez a könny? krémes gyümölcspuding sovány sajttal, mandulával és tojással készül. A krémjast sütéshez kiváló, de alacsony zsírtartalma miatt száraz lehet. Méz helyett használhatunk datolyapépet is , hogy csökentsük a cukortartalmat. A margarint habosra keverjük a mezzel. Fokozatosan hozzáadjuk a krémsajtot és a tojás sárgáját. Belekeverjük a mandulát, a rizslisztet és a narancshéjat. Az a nanászt apróra vágjuk, és azt is hozzáadjuk. A tojás fehérjét fölverjük, és óvatosan beleforgatjuk az ananászos keverékbe. Kikenünk egy 15 cm átmér?j? gy?r?s formát, amelynek aljára mintás alsó lapot kapcsolunk. Beleöntjük a masszát, és el?melegített süt?ben 190 fokon 50 percig sütjük. Hagyjuk egy kicsit kihülni, majd h?t?be tesszük. Joghurttal leöntve, hidegen tálaljuk.
1. A feldarabolt szilvát cukorral és egy kis borssal addig sütöm, amíg nem karamellizálódik. 2. A húst vékonyra verem, fűszerezem Worchester szószal megkenem és rárakom az elkészített szilvát. Óvatosan a húst feltekerem, figyelve arra, hogy a töltelék ne folyhasson ki. Az így elkészül "gombóckát" a Baconszalonnával körbetekerem és hústűvel vagy cérnával átkötözöm. Kivajazott tepsiben egymás mellé teszem, sajttal vagy/és szilvával szórom meg. Egy órát sütöm és majonézes zöldséggel tálalom
A megmosott apróhúst az olaj felén pirítsd fehérre és sózd meg. Az olaj másik felén fonnyaszd meg az apróra vágott vöröshagymát, majd tedd hozzá a megtisztított és feldarabolt sárgarépát, s néhány percig együtt pirítsd ezeket. A húshoz add hozzá a répát, a megmosott mazsolát, az apróra vágott petrezselymet és a megmosott rizst. Önts rá - a rizs térfogatának 2-2,5-szerese mennyiségű - sós forróvizet, s fedő alatt lassú tűzön párold puhára. (Közben néhányszor lazán forgasd is át.)Elkészíthető bármilyen baromfihússal, vagy sovány sertéssel, esetleg hús és szója fele-fele arányú keverékével is.