hirdetés________________hirdetés________________hirdetés banner hirdetésbanner hirdetésWeboldalunk kizárólag harmadik fél által közvetített cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja a közvetített cookie-k használatát.
Logó   2024. Március 29. Péntek, Auguszta
 
banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

   
1
2
3
4
5
6
7
>      >>


Szekszárdi pörkölt

Hozzávalók:
80 dkg lábszár, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg füstölt szalonna, 2 paradicsom, 1 zöldpaprika, 1 mokkáskanál kakukkfű, borsikafű, bazsalikom, izsóp, 2 babérlevél, 7 dl vörös bor, só, törött bors, 1 dl olaj, 1 kiskanál pirospaprika.

Elkészítés:
A kockára vágott szalonnát az olajban kisütjük, megpároljuk benne a kockára vágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával. Ezen megforgatjuk a feldarabolt húst, rátesszük a zúzott fokhagymát, paradicsomot, zöldpaprikát, kakukkfüvet, izsópot, babérlevelet, majd annyi vörös bort öntünk hozzá, amennyi ellepi, megsózzuk, megborsozzuk. Fedő alatt takaréklángon, addig pároljuk, amíg a hús jól meg nem puhult. A párolgó lét mindég vörös borral pótlójuk. Rövid lével tálaljuk.



Pulyka rokfortban

Hozzávalók:
30 dkg pulykamell, kevés só, 1 fej fehér hagyma, 2 kanál oliva olaj, 1 dl fehér muskotály bor, 10 dkg rokfort sajt. friss bazsalikom.

Elkészítés:
A pulyka húst vékony csikokra vágom, besózom.1 fej fehér hagymát forró olajba reszelek, ebben piritom meg a hús csikokat, fehéredésig sütöm. Muskotályos fehérborral felöntöm , amikor forrni kezd belemorzsolom a rokfort darabkákat.Olvadásig melegen tartom.Közben nem kell sózni mert a sajtnak elég jellegzetes ize van, ne nyomjuk el a sóval.Tetejét apritott bazsalikommal diszitem.Zöldtésztával kinálom.



BOROS KÁPOSZTÁVAL TÖLTÖTT LIBA

Hozzávalók:
1 pecsenyeliba, 25 dkg savanyú káposzta, 2 savanykás alma, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál nyers rizs, 1/2 dl vörösbor, 1 teáskanál majoránna, 1 mokkáskanál őrölt köménymag, ízlés szerint só.

Elkészítés:
A savanyú káposztát apróra vágom. Hozzáteszem a megtisztított, finomra metélt vöröshagymát, a nyers, megmosott rizst, a meghámozott, kicsumázott és lereszelt almát, a sót, a majoránnát, a köménymagot. Jól összekeverem, majd a tisztított és belülről besózott liba hasába tömöm. Ezután a szárnyast fejjel lefelé fordítom, és beletöltöm a vörösbort. Néhány perc alatt a bor a tölteléken keresztül a liba belsejébe szivárog. Ezután a liba nyílását összevarrom, hogy egy csepp lé se folyjon ki belőle. Nagyon sűrűn bevagdosom a bőrét, besózom és nagy tepsibe fektetem. Aláöntök 2 pohár vizet és lefedem. Előmelegített, forró sütőbe tolom és közepes lángon legalább 2 óra hosszat párolom. Ha a hús megpuhult, a fedőt levéve mindkét oldalát pirosra sütöm. A zsíros levét leöntöm (ezt más ételhez apránként felhasználom), felszeletelem, a tölteléket köréteszem és vegyes köretet kínálok hozzá.



BESZTERCEI TÖLTÖTT LIBA

Hozzávalók:
1 pecsenyeliba, 30 dkg aszalt szilva, 1/2 dl rum, fél citrom reszelt héja és kicsavart leve, ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés:
Az aszalt szilvát előző nap annyi rumos-citromos vízbe áztatom, amennyi ellepi. Másnap kimagozom. A megtisztított, átöblített libát lecsöpögtetem, majd a hasát belülről sóval, borssal, citromhéjjal jól bedörzsölöm, és beletömködöm a szilvát. A nyílást jól összetűzöm, majd a liba bőrét sűrűn bevagdosom, hogy a felesleges zsír kisülhessen belőle. Akkora tepsibe teszem, hogy kényelmesen beleférjen, és a rumos-citromos vizet aláöntöm. A libát kívülről mindkét oldalán megsózom és jó szorosan lefedem. Előmelegített, forró sütőben két órán keresztül párolom. Ezután ellenőrzöm, hogy puha-e már a hús. A szárnyast óvatosan (lapátkanál segítségével) kiemelem a tepsiből, zsíros levét leöntöm és visszatéve megpirítom. 15-20 percnyi pihentetés után feldarabolom, és meleg tálra teszem. A hasából kivett szilvát körérakom. Párolt rizst kínálok hozzá.



Párolt kacsa

Hozzávalók:
1 konyhakész pecsenyekacsa 3 újhagyma 5 ek. szójamártás 3 ek. vodka 1 ek. konyak 3 ek. barna cukor

Elkészítés:
Egy nagy lábasban felforralunk kb 3 dl vizet, a kacsát a lobogva forró vízben 4-5 percig forraljuk (egyszer-kétszer megforgatjuk), majd beforraljuk a víz kétharmadát. A hagymát megtisztítjuk, zöldjét levágjuk, a fehér részét egyben hagyjuk. A kacsához adjuk a hagymát, a szójamártást, a vodkát és a konyakot, majd újra felforraljuk, és lefedve lassú tűzön 30 percig pároljuk. Félidőben megfordítjuk a kacsát. Elkészítés: 1. Hozzáadjuk a barna cukrot, és az egészet még kb. 1.5 óráig pároljuk.2. A kacsát mártásával tálaljuk, ízlés szerint adhatunk mellé néhány szelet ananászt. Melegen rizzsel, hidegen salátával kínáljuk.



   
1
2
3
4
5
6
7
>      >>


banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Apróhirdetésingyen.hu

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Rólunk
Szabályzat
Partnereink
Kapcsolat / Impresszum
Copyright © Netkanizsa.hu 2007-ben alapítva. Minden jog fenntartva!