hirdetés________________hirdetés________________hirdetés banner hirdetésbanner hirdetésWeboldalunk kizárólag harmadik fél által közvetített cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja a közvetített cookie-k használatát.
Logó   2024. Május 20. Hétfő, Bernát, Felícia
 
banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

<<     <
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
>      >>


Szárazbabfőzelék

Hozzávalók:
40 dkg fehér bab, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál reszelt vöröshagyma, (füstölt lé), 2 dl tejföl, só, néhány csepp ecet.

Elkészítés:
A babot egy éjjelen át hideg vízben áztatjuk, majd másnap, a vízzel felöntött áztatóvízben tesszük fel főni. (Víz helyett füstölt hús leve is kitűnő hozzá.) Fedő alatt, kis lángon megpuhítjuk. Az olajban meg­fonnyasztjuk a hagymát, belekeverjük a lisztet, és barna rántást készí- tünk belőle. A pirospaprikával megszórjuk, és ezzel sűrítjük be a ba­bot. Tálalás előtt kissé megecetezzük és megtejfölözzük.



Finomfőzelék

Hozzávalók:
90 dkg sárgarépa
80 dkg petrezselyemgyökér
50 dkg karalábé
50 dkg kelvirág
20 dkg zöldborsó
10 dkg zsír
15 dkg liszt
1 csomó petrezselyemzöld
6 dkg cukor
3 dl tej
3 dkg só

Javasolt folyadékmennyiség (csontlébol) 3 l
Csontléhez:
50 dkg sertéscsont
30 dkg sárgarépa
25 dkg petrezselyemgyökér
10 dkg zellergumó
Javasolt folyadékmennyiség (felére beforralva): 6 l


Elkészítés:
A megtisztított és megmosott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és karalábét 1x1 cm-es kockákra daraboljuk. A kelvirágot rózsáira szedjük, beáztatjuk, és megmossuk. A petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A konzerv zöldborsót leszurjük, és ha szükséges jól lemossuk. A kockákra vágott zöldségeket, a karalábét, a kelvirágot kello nagyságú lábasba helyezzük. Annyi csontlét vagy vizet öntünk rá, hogy ellepje. Felforraljuk, megsózzuk, és fedo alatt puhára fozzük. A konzerv zöldborsót a puhára fozött zöldségekhez, karalábéhoz, kelvirághoz adjuk. Világos rántást készítünk, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet. Hideg vízzel felengedjük. A rántást habverovel simára keverjük, a fozelékhez adjuk. forraljuk, tejet adunk hozzá. Sóval és cukorral ízesítjük. A fozeléket óvatosan kevergetve, mérsékelt tuzön lassan kiforraljuk. Jó ízt ad a fozeléknek ha a végén vajban párolt, finomra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá.



Spenótfőzelék

Hozzávalók:
1 kg spenót 4 gerezd fokhagyma 5 dl tej 2 ek. olaj 2 púpos ek. liszt só, cukor

Elkészítés:
A spenótot leszárazzuk és vízzel leöblítjük. Enyhén sós vizet forralunk, ha forr beletesszük a spenótot és kb. öt percig főzzük, majd leszűrjük. Ha lecsöpögött kiterítjük a vágódeszkára és nagyon apróra összevágjuk. Egy lábasban az olajat felforrósítjuk rátesszük a lisztet és megpirítjuk, beledobjuk a zúzott fokhagymát keverünk rajta egyet-kettőt amíg nem érezzük a hagyma aromáját és beletesszük a fölaprított spenótót is. Átforgatjuuk ezzel is majd apránként fölengedjük a langyos tejjel és kiforraljuk. Enyhén megsózzuk és teszünk bele egy csipetnyi cukrot is, hogy ne legyen olyan "zöld" íze. Rántott karajjal és burgonya pürével a világ legistenibb ebédje lehet.



Krumplifőzelék

Hozzávalók:
1 kg krumpli
3 ek liszt
só, babérlevél
1 pohár tejföl
teáskanál ecet


Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, feltesszük annyi vízzel főni, amennyi éppen ellepi, babérlevelet teszünk hozzá, sózzuk.
Ha a krumpli megpuhult, egy vékony rántást készítünk, kis tejjel elkeverve beleöntjük a főtt burgonya levébe, a tejfölt is hozzáadva felforr, az ecetet is hozzáadjuk, így nem kapja össze a tejet, és néhány perc múlva levesszük a tűzről.
Bármilyen feltét illik hozzá.



Töltött franciakenyér

Hozzávalók:
2 db tojás 20 dkg ementáli sajt 15 dkg főtt sonka 1 db csemege uborka 1 ek kapribogyó 10 dkg lágy vaj 20 dkg krémsajt 1 teáskanál fehérbors 1 teáskanál mustár 1 bagett

Elkészítés:
A tojást tíz percig főzzük, lehűtjük, hidegen megtisztítjuk, és kockára vágjuk. Lereszeljük a sajtot, a sonkát és az uborkát apró kockákra vágjuk, a kapribogyót finomra aprítjuk. A vajat a krémsajttal és a fűszerekkel habosra keverjük, mustárral ízesítjük. A krémet összekeverjük a felaprított hozzávalókkal. Hosszában kettévágjuk a bagettet, megtöltjük és összecsukjuk. Hűtjük vagy alufóliába csavarva sütjük. Vastag szeletekben tálaljuk. A megtöltött kenyeret tegyük egy órára hűtőbe, és csak ezután szeleteljük. Ha sütőbe tesszük, akkor még melegen vágjuk fel, és azonnal tálaljuk. Próbálja ki , Önnek melyik ízlik jobban. Vegyes saláta, pl. fejes saláta, hagyma- és paprikakarikákkal, szójaszószban megforgatva kész is.



<<     <
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
>      >>


banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Apróhirdetésingyen.hu

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Rólunk
Szabályzat
Partnereink
Kapcsolat / Impresszum
Copyright © Netkanizsa.hu 2007-ben alapítva. Minden jog fenntartva!