hirdetés________________hirdetés________________hirdetés banner hirdetésbanner hirdetésWeboldalunk kizárólag harmadik fél által közvetített cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja a közvetített cookie-k használatát.
Logó   2024. Május 20. Hétfő, Bernát, Felícia
 
banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

<<     <
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
>      >>


Ananászos csirkemell

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirkemell, egy ananász konzerv, 2 dkg vaj, só, gyömbérpor.

Elkészítés:
A csirkemellet lebőrözzük, és két darabra vágjuk, a közepén levő nagy szegycsontot kiemeljük. Az ananászból néhány darabot laskára vágunk, és a húst megtűzdeljük vele. A mell külsejét sóval gyömbérrel meg vajjal bedörzsöljük, és tűzálló tálra egymásmellé fektetjük. A tálat lefedve a forró sütőbe toljuk, és a húst saját levében puhára pároljuk, de nem pirítjuk meg. Ekkor a többi, kisebb darabokra vágott ananászt köré terítjük, az egészet egy kevés ananászlével megöntözzük, és a sütőbe visszatolva még 5-6 percig, fedő nélkül sütjük. Rizs illik hozzá.



Császármorzsa

Hozzávalók:
30 dkg liszt, 12 dkg vaj, 4 tojás, 4 dl tej, 10 dkg cukor, só, 3 dkg mazsola, baracklekvár,

Elkészítés:
A tejet a liszttel, 4 tojás sárgájával, 7 dkg megolvasztott vajjal, csipetnyi sóval kikeverjük. A 4 tojásfehérjét cukorral, kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sűrű palacsintatésztához. Mazsolát szórunk bele. Forró sütőben - kb. 3 cm vastagon - sütjük, hogy szép piros legyen, majd villával kis darabokra szaggatjuk, és lekvárral tálaljuk.



Krumplinudli

Hozzávalók:
90 dkg burgonya 1 tojás 30 dkg liszt 10 dkg zsemlemorzsa zsír vagy olaj só

Elkészítés:
A burgonyát főzd meg héjában, hámozd meg, törd át, és hagyd kihűlni. Ezután sózd, dolgozd össze a tojással és a liszttel: gyúrj belőle puha tésztát. Nyújtsd ki, vágd fel ujjnyi darabokra, majd lisztes kézzel formázd meg a nudlikat. A tésztát főzd ki, s ha lecsorgattad, forgasd a közben elkészített pirított zsemlemorzsába. Fahéjas porcukorral meghintve, vagy lekvárral, esetleg sósan, tejföllel egyaránt jó. Az se megvetendő, ha a nudlit pirított morzsa helyett porcukorral kevert darált mákba forgatják.



Lekváros gombóc

Hozzávalók:
1 kg főtt, áttört burgonya
kevés só
1 tojás
liszt
zsír
zsemlemorzsa
cukor
őrölt fahéj
gyümölcsíz


Elkészítés:
Az áttört burgonyához hozzáadjuk a sót, tojást, annyi lisztet, hogy összeáljon a massza. Lisztezett táblán kinyújtjuk, négyszögekre vágjuk. Darabka gyümölcsízt teszünk a közepére, amit helyettesíthetünk cukrozott, fahéjjas szilvával. Gombócokat formálunk, lobogó sós vízben kifőzzuk, hideg vízzel leöblítjük.

A zsíron megpirítjuk a zsemlemorzsát, ízesítjük cukorral, őrölt fahéjjal. Beleforgatjuk a leszűrt gombócokat.



Sárgaborsófőzelék

Hozzávalók:
40 dkg feles sárgaborsó,
1 l füstölthús-lé,
5 dkg vöröshagyma,
4 dkg zsír, só,
4 dkg liszt,
1 késhegynyi törött bors.


Elkészítés:
Az elozo napon beáztatott borsót leszuröm, leöblítem. Füstöltében kezdem elfozni. Hozzáadom a megtisztított vöröshagymát. Világos rántást készítek, hidegvízzel felöntöm, simára keverem, és ezzel surítem a már megpuhult borsót. Lassan forralom, sóval és törött borssal ízesítem. Elfott levét mindig pótolom. Ha kész, a vöröshagymát kiveszem belole. Áttörve is készítheto.



<<     <
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
>      >>


banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Apróhirdetésingyen.hu

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Rólunk
Szabályzat
Partnereink
Kapcsolat / Impresszum
Copyright © Netkanizsa.hu 2007-ben alapítva. Minden jog fenntartva!