hirdetés________________hirdetés________________hirdetés banner hirdetésbanner hirdetésWeboldalunk kizárólag harmadik fél által közvetített cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja a közvetített cookie-k használatát.
Logó   2024. Május 20. Hétfő, Bernát, Felícia
 
banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

<<     <
19
20
21
22
23
24
25
26
>      >>


Töltött hal

Hozzávalók:
50 dkg fagyasztott tonhal, 3 tojás, 3 kanál morzsa, 3 kanál darált mandula, só, bors,cukor, 3 fej hagyma, 2 szál sárgarépa, petrezselyem.

Elkészítés:
A halat ledaráljuk, összekeverjük a tojással, a morzsával, a mandulával, 1 kis fej reszelt hagymával, sóval, borssal, kevés cukorral, majd fél óráig pihentetjük. Közben a 2 nagyobb hagymát a karikára vágott sárgarépával sós cukros vízben fél órán át főzzük, majd belerakjuk a két hengerré formált masszát. Másfél-két órán át lassú tűzön pároljuk. A hengereket kivesszük, szeletekre vágjuk, minden szelet közepére sárgarépa karikát, petrezselyem zöldet teszünk. Rászűrjük a levét, hidegen vagy melegen tálaljuk.



Rizsfelfújt

Hozzávalók:
20 dkg rizs 4 dl tej 10 dkg cukor 3 tojás vanília vaj zsemlemorzsa fél citrom só

Elkészítés:
A folyóvízben megmosott rizshez adj egy csipet sót, egy fél rúd vaníliát, s a 4 dl vízzel felhigított tejben - lassú tûzön - fõzd puhára. (Ha kell, az elfõlõ tejet vízzel pótold.) A tojások fehérjébõl verj habot. A sárgákat jól keverd ki a cukorral, egy evõkanál vajjal és a fél citrom lereszelt héjával. Ha már a fõtt rizs kihûlt (langyos), keverd hozzá a sárgáját, majd forgasd bele a habot is. Egy tûzálló tálat vajazz ki, hintsd meg zsemlemorzsával, s terítsd el benne a rizst. Elõmelegített sütõben, mérsékelt tûznél süsd pirosra. Vaníliás porcukrot, csokoládé- vagy vaníliaöntetet, esetleg gyümölcsszörpöt ajánlunk hozzá.



Almás csirkemell

Hozzávalók:
Csirkemell Alma Fűszerek

Elkészítés:
Vékony húst megtöltöm almaszeletekkel, összetűzöm, és serpenyőben mind a két oldalát átpirítom. Fűszerezem, sózom, majd kis vizzel felöntöm, és letakarom. Kb.10 percig párolom/sütöm, majd melléteszek meg egy kis almát. Még egy kis idő, míg az alma megpárolódik, egy kis szint kap,és máris tálalható.



Nokedli

Hozzávalók:
3 tojás kevés só 2 dl víz 60 dkg liszt

Elkészítés:
A hozzávalókat annyi liszttel jól összedolgozzuk, hogy ruganyós jó sima tésztát kapjunk. lobogó sós vízbe szaggatva kifőzzük. Hideg vízzel átöblítjük, leszűrjük. Húsok mellé, de tojásosan átsütve is nagyon finom.



Kukoricaköret

Hozzávalók:
50 dkg-os kukoricakonzerv vagy 1 csomag fagyasztott tejes kukorica, 5 dkg vaj vagy Ráma margarin, késhegynyi őrölt fehér bors

Elkészítés:
A megforrósított vajra öntjük a leszűrt konzervkukoricát, megborsozzuk, és az egészet átforrósítjuk. Ha mirelitből készítjük, akkor még fagyottan öntjük a kukoricát a forró vajba, megsózzuk, megborsozzuk, és nagyon kis lángon, időnként megkeverve, öt percig pároljuk



<<     <
19
20
21
22
23
24
25
26
>      >>


banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Apróhirdetésingyen.hu

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Rólunk
Szabályzat
Partnereink
Kapcsolat / Impresszum
Copyright © Netkanizsa.hu 2007-ben alapítva. Minden jog fenntartva!