hirdetés________________hirdetés________________hirdetés banner hirdetésbanner hirdetésWeboldalunk kizárólag harmadik fél által közvetített cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja a közvetített cookie-k használatát.
Logó   2024. Május 21. Kedd, Konstantin
 
banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

<<     <
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
>      >>


Kosárkák

Hozzávalók:
10 dkg darált dió, 25 dkg liszt, 15 dkg margarin, 7 dkg porcukor, 1 egész tojás, 1 evőkanál kakaó, késhegynyi sütőpor, Töltelék: 1. masszához: 4 egész tojás, 30 dkg porcukor, 3 csomag vaníliás cukor. 2. masszához: 25 dkg margarin. Csokimáz: 10 dkg ét vagy tej tortabevonó csokoládé

Elkészítés:
A lisztet, a sütőport, a margarint, a porcukrot összemorzsoljuk, diót, kakaót (csomómentesen) beledolgozzuk, és végül a tojással összegyúrjuk. (35 db golyót készítünk, a formákba begyúrjuk, középen mélyedést hagyunk a tölteléknek). Megsütjük. Töltelék készítése: az 1. massza anyagait jól összedolgozzuk, gőz fölött sűrűre főzzük. Amíg hűl, 25 dkg margarint habosra kikeverjük. Ha kihűlt, a két masszát összekeverjük, és a megsült, kihűlt kosárkákba töltjük, majd mindegyiket csokimázzal bevonjuk.



Kekszes süti

Hozzávalók:
1 csomag háztartási keksz 20 dkg cukor 12 dkg margarin 1 ek porkakaó 1 egész tojás

Elkészítés:
Összekeverem a cukrot, a tojást, a kakaót és a margarint Felforralom.Közben a kekszet kis darabokra töröm.Ha felforrt, belerakom az összetört kekszet. Õzgerinc formába öntöm, kihûlés után felszeletelve tálalom.



Fokhagymaleves

Hozzávalók:
8-10 gerezd fokhagyma 2 evőkanál liszt 5 dkg margarin 2 dl tejföl 1 zsemle 5 dkg sajt petrezselyem zöldje ôrölt fehérbors só

Elkészítés:
A felolvasztott margarinból és a lisztbôl készíts világos rántást, majd add hozzá a péppé zúzott fokhagymát. Engedd fel 8-9 dl hideg vízzel vagy csontlével, adj hozzá finomra vágott petrezselyem zöldjét, fehérborsot, sót. Miután felforrt,lassan add hozzá a simára kevert tejfölt, s még egyszer forrald össze. A zsemlét vágd apró kockákra és szárazon pirítsd aranysárgára. Tálaláskor ezt tedd a leves tetejére, s szórd rá a reszelt sajtot is. Díszítésként használhatsz még petrezselyem zöldjét is.



Tejfölös gombaleves

Hozzávalók:
25 dkg csiperkegomba 10 dkg sárgarépa 10 dkg fehérrépa 3 evőkanál olaj 2 evőkanál liszt 2 dl tejföl 1 közepes vöröshagyma petrezselyem őrölt bors só

Elkészítés:
A megtisztított gombát vágd vékony szeletekre, a sárgarépát és a fehérrépát pedig kockázd fel. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát fonnyaszd meg a forró olajon, majd add hozzá a zöldségeket és a finomra vágott petrezselyem felét. Ha zöldségek kissé megpirultak, önts hozzá 1-1,5 liter vízet, sózd és borsozd. Amikor a leves megfőtt, a lisztből és a tejfölből készített habarással sűrítsd be. Tálaláskor a maradék petrezselyemzölddel díszítsd.



Francia hagymaleves

Hozzávalók:
fél kg vöröshagyma, 1 evőkanál olaj, fél csokor petrezselyem, 1 pohár tejszín, 4 szelet pirítós kenyér, fél dl konyak, 5 dkg trappista sajt, 1 teáskanál só, csipetnyi curry, vegeta.

Elkészítés:
A szeletekre vágott hagymát megpirítjuk az olajon. Ráöntünk kb. másfél liter vizet és beletesszük az ízesítőket (vegetát bőven!). Puhára főzzük, majd a tűzről levéve összeturmixoljuk és beleöntjük a tejszínt. Összefőzzük, majd hozzáadjuk a konyakot. Eközben megpirítjuk a kenyérszeleteket. A pirítósokat a tányérokba helyezzük és vastagon megszórjuk reszelt sajttal. Így tesszük rá a forró hagymalevest. Azonnal fogyasztjuk.



<<     <
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
>      >>


banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Apróhirdetésingyen.hu

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Rólunk
Szabályzat
Partnereink
Kapcsolat / Impresszum
Copyright © Netkanizsa.hu 2007-ben alapítva. Minden jog fenntartva!