hirdetés________________hirdetés________________hirdetés banner hirdetésbanner hirdetésWeboldalunk kizárólag harmadik fél által közvetített cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja a közvetített cookie-k használatát.
Logó   2024. Május 10. Péntek, Ármin, Pálma
 
banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

<<     <
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
>      >>


Aszalt szilvával töltött kacsa

Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa, 1 csésze aszalt szilva (mag nélküli), l csésze hámozott, kockára vágott alma, kevés fahéjjal leszórva, só.

Elkészítés:
Összekeverjük a szilvát és az almát, a kacsa hasüregébe töltjük, s lehetõség szerint bevarrjuk. Megsózzuk, tepsibe rakjuk, kevés vizet öntünk alá, és szép pirosra sütjük. Tört krumplival tálaljuk, a szilvát és almát a sült köré rendezzük.



Zöldséges csirkecomb

Hozzávalók:
4 csirkecomb 10 dkg gomba 20 dkg kelbimbó 40 dkg burgonya 20 dkg sárgarépa 10 dkg fehérrépa 10 dkg zöldpaprika 10 dkg zeller 5 dkg zöldhagyma 5 dkg margarin petrezselyem majoranna őrölt fehérbors só

Elkészítés:
A lebőrözött combokat sózd, borsozd és szórd meg petrezselyemmel, majorannával és pihentesd egy órát. A megtisztított zöldségeket vágd fel kis darabokra, sózd meg, adj hozzá finomra vágott petrezselymet és keverd össze. Egy margarinnal kikent tűzálló tálba terítsd el a zöldség felét, arra fektesd a combokat, tégy rájuk margarindarabkákat, s az egészet borítsd be a maradék zöldséggel. Az edényt jól fedd le - legalább alufóliával - és középmeleg sütőben süsd, míg a hús meg nem puhul.



Sajtos csirkefalatok

Hozzávalók:
1 nagy vagy 2 kicsi csirkemell, 2 tojás, 1 kis fej hagyma, 10 dkg reszelt sajt, 5 dkg zsemlemorzsa, 2 evokanál liszt, ízlés szerint só és törött bors, olaj a sütéshez.

Elkészítés:
A csirkemellet úgy csontozzuk ki, hogy két tömör húsdarabot kapjunk. (Ügyeljük arra, hogy ne szecskázzuk el.) Borét is lehúzzuk, majd a húst vékony csíkokra vágjuk. Megsózzuk. A tojásokat habosra felkeverjük, és belekeverjük a közben megtisztított és nagyon finomra vágott vagy reszelt vöröshagymát. 5 dkg reszelt sajtot összekeverjük a zsemlemorzsával. A csirkehúscsíkokat eloszor a lisztben megmártjuk, ezután beleforgatjuk a hagymás tojásba, majd a sajtos morzsában meghempergetjük. Bo, forró olajba tesszük, és aranysárgára sütjük. A felesleges olajat lecsöpögtetjük, és még forrón rászórjuk a megmaradt reszelt sajtot. A ráolvadt sajttól különlegesen finom ízt kap. Bármilyen köret vagy saláta illik hozzá, de kovászos uborkával a legjobb.



Sajtban sült csirkemell

Hozzávalók:
Liszt Tojás Trapista sajt Zsemlemorzsa Csirkemell

Elkészítés:
A csirkemelleket (vagy pulykamellet) egy kicsit megklopfolom, besózom, azután bepanírozom a következő módon: először lisztbe forgatom, majd tojásba, reszelt Trappista sajtba, megint tojásba, végül zsemlemorzsába. Forró olajban kisütöm. Krumplipürével vagy rizzsel, salátával nagyon finom, tálalásnál egy kis reszelt sajtot kell halmozni a husi tetejére.



Paprikás csirke

Hozzávalók:
l közepes nagyságú, csirke, l nagyobb fej hagyma, 3 evõkanál olaj, pirospaprika, só, 2 kanál paradicsompüré, néhány szem kömény.

Elkészítés:
A csirkét darabokra vágjuk, a hagymát az olajon megpároljuk, beleszórjuk a pirospaprikát, megforgatjuk benne a húsdarabokat, majd kevés vízzel feleresztjük, sózzuk, paradicsompürével és köménnyel ízesítjük. Fedõ alatt puhára pároljuk, galuskával tálaljuk.



<<     <
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
>      >>


banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Apróhirdetésingyen.hu

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Rólunk
Szabályzat
Partnereink
Kapcsolat / Impresszum
Copyright © Netkanizsa.hu 2007-ben alapítva. Minden jog fenntartva!