hirdetés________________hirdetés________________hirdetés banner hirdetésbanner hirdetésWeboldalunk kizárólag harmadik fél által közvetített cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja a közvetített cookie-k használatát.
Logó   2024. Május 10. Péntek, Ármin, Pálma
 
banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

<<     <
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
>      >>


Bolognai libasült

Hozzávalók:
4-5kg-os liba Só, bors, fokhagyma, v öröshagyma, csipetnyi paprika, 2-3 babérlevél. 500 dkg hámozott paradicsom

Elkészítés:
A libát darabold fel! Ezt tegyük bele előre kizsírozott tepsibe, helyezzük be a 450 c-os sütőbe és süssük 30 percig. 500 dkg hámozott paradicsomot paszírozzuk össze, ízesítsük. Só, bors, fokhagyma, vöröshagyma, csipetnyi paprika, 2-3 babérlevél. Kivesszük a libát és ráöntjük a mártást. Ezután még 45 percig sütjük, spagetti vagy makaróni tésztával fogyasztjuk.



Zöldséges libavagdalt

Hozzávalók:
1 liba apróléka (kb. 1 kg), 25 dkg vegyes leveszöldség, 1 zsemle vagy 1 szelet kenyér, 1 tojás, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 4 gerezd fokhagyma, 1 púpozott evokanál liszt, só és törött bors ízlés szerint, 1 késhegynyi orölt gyömbér.

Elkészítés:
A megtisztított libaaprólékot az ugyancsak megtisztított, egészben hagyott zöldséggel, sóval, borssal, vöröshagymával annyi vízbe tesszük, amennyiben éppen ellepi. Puhára fozzük. A lébol a húst és a zöldséget kiszedjük. A kockákra vágott zsemlét kevés húslével megöntözzük. A húst lecsontozzuk és a fott zöldséggel együtt ledaráljuk. A pépet összedolgozzuk a kicsavart zsemlével, a tojással, a fott hagymával és 1 gerezd összezúzott fokhagymával. Ha a massza nem formálható, lágy, akkor 1-2 evokanál zsemlemorzsát még hozzáadunk. Közepes tepsit elokészítünk, és sorban, egymás mellé belerakjuk a nedves kézzel formált kisebb gombócokat. Félretesszük. A húslérol lekanalazunk egy evokanálnyi zsiradékot, majd a lisztet rászórjuk, és habzásig forrósítjuk. Ezután felöntjük 3-4 dl-nyi húslével, és folytonosan kevergetve, surure fozzük. A gyömbérrer ízesítjük, majd a tejfölt is beleöntve, még egyszer felforraljuk. Ezután belekeverjük az összezúzott fokhagymát, de már nem forraljuk. A fokhagymás mártást ráöntjük a gombócokra, és az elomelegített forró sütobe toljuk. Addig sütjük, amíg a mártás szép barnáspirosra sül a gombócok tetején. Rendkívül jóízu étel, amelyet nagyobb adagban is érdemes készíteni, mert fagyasztható. Bármilyen köret illik hozzá.



Lengyeles libacomb

Hozzávalók:
2 db libacomb, 20 dkg gersli, 2 szál sárgarépa, 1 nagy fej hagyma, 1 csésze zöldborsó (lehet fagyasztott is), 2 evőkanál libazsír, 1 gerezd fokhagyma, só, bors.

Elkészítés:
A combokat bedörzsöljük a fokhagymával, sóval, borssal, s egy ideig állni hagyjuk. Egy nagy lábosban felolvasztjuk a zsírt, megpirítjuk a kockára vágott hagymát, a libacombot, majd megforgatjuk benne a felszeletelt répákat, a borsót és a gerslit. Jó bőven felöntjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Fedővel lezárjuk, és kis lángon, 3-4 órán át pároljuk.



Egész liba sütve

Hozzávalók:
1 db pecsenye liba, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés pirospaprika, l pohár víz, só.

Elkészítés:
A libát megsózzuk, kevés pirospaprikával meghintjük, a belsejébe rakjuk a hagymát és a fokhagymát, alá öntünk egy pohár vizet, és a sütőben mérsékelt tűzön, kanállal locsolgatva ropogósra sütjük.



Pernamói kacsa pecsenye

Hozzávalók:
kb. 1,5 kg-os kacsa, 20 dkg kacsamáj, 15 dkg füstölt szalonna, 15-15 dkg zöldborsó és kukorica, 15 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg vaj 1 fej hagyma, 2 dl tej, 2 tojás, 1 csokor petrezselyem, 0,5 dl olaj, őrölt bors, só

Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra várjuk, zsírját kisütjük, kiszedjük. A zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, végül a felkockázott kacsamájat is. Visszaöntjük a megsült szalonnakockákat, ráöntjük a tejet, megszórjuk a zsemlemorzsával, majd belekeverjük a zöldborsót és a kukoricát. Sóval,borssal, vágott petrezselyemmel fűszerezzük és hozzákeverjük a tojásokat. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a kacsa hasüregét, megsózzuk és tepsiben kevés olajjal és vízzel leöntve ropogósra sütjük. Feldaraboljuk és sült burgonyával, kompóttal kínáljuk.



<<     <
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
>      >>


banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Apróhirdetésingyen.hu

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Rólunk
Szabályzat
Partnereink
Kapcsolat / Impresszum
Copyright © Netkanizsa.hu 2007-ben alapítva. Minden jog fenntartva!