hirdetés________________hirdetés________________hirdetés
Weboldalunk kizárólag harmadik fél által közvetített cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja a közvetített cookie-k használatát.
A lebőrözött combokat sózd, borsozd és szórd meg petrezselyemmel, majorannával és pihentesd egy órát. A megtisztított zöldségeket vágd fel kis darabokra, sózd meg, adj hozzá finomra vágott petrezselymet és keverd össze. Egy margarinnal kikent tűzálló tálba terítsd el a zöldség felét, arra fektesd a combokat, tégy rájuk margarindarabkákat, s az egészet borítsd be a maradék zöldséggel. Az edényt jól fedd le - legalább alufóliával - és középmeleg sütőben süsd, míg a hús meg nem puhul.
Sajtos csirkefalatok
Hozzávalók: 1 nagy vagy 2 kicsi csirkemell,
2 tojás,
1 kis fej hagyma,
10 dkg reszelt sajt,
5 dkg zsemlemorzsa,
2 evokanál liszt,
ízlés szerint só és törött bors,
olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A csirkemellet úgy csontozzuk ki, hogy két tömör húsdarabot kapjunk. (Ügyeljük arra, hogy ne szecskázzuk el.) Borét is lehúzzuk, majd a húst vékony csíkokra vágjuk. Megsózzuk. A tojásokat habosra felkeverjük, és belekeverjük a közben megtisztított és nagyon finomra vágott vagy reszelt vöröshagymát. 5 dkg reszelt sajtot összekeverjük a zsemlemorzsával. A csirkehúscsíkokat eloszor a lisztben megmártjuk, ezután beleforgatjuk a hagymás tojásba, majd a sajtos morzsában meghempergetjük. Bo, forró olajba tesszük, és aranysárgára sütjük. A felesleges olajat lecsöpögtetjük, és még forrón rászórjuk a megmaradt reszelt sajtot. A ráolvadt sajttól különlegesen finom ízt kap. Bármilyen köret vagy saláta illik hozzá, de kovászos uborkával a legjobb.
Sajtban sült csirkemell
Hozzávalók: Liszt
Tojás
Trapista sajt
Zsemlemorzsa
Csirkemell
Elkészítés:
A csirkemelleket (vagy pulykamellet) egy kicsit megklopfolom, besózom, azután bepanírozom a következő módon:
először lisztbe forgatom, majd tojásba, reszelt Trappista sajtba, megint tojásba, végül zsemlemorzsába. Forró olajban kisütöm. Krumplipürével vagy rizzsel, salátával nagyon finom, tálalásnál egy kis reszelt sajtot kell halmozni a husi tetejére.
Paprikás csirke
Hozzávalók: l közepes nagyságú, csirke,
l nagyobb fej hagyma,
3 evõkanál olaj,
pirospaprika,
só,
2 kanál paradicsompüré,
néhány szem kömény.
Elkészítés:
A csirkét darabokra vágjuk, a hagymát az olajon megpároljuk, beleszórjuk a pirospaprikát, megforgatjuk benne a húsdarabokat, majd kevés vízzel feleresztjük, sózzuk, paradicsompürével és köménnyel ízesítjük. Fedõ alatt puhára pároljuk, galuskával tálaljuk.
Tejfölös, gombás baromfiragu
Hozzávalók: 40 dkg pulyka- vagy csirkemellfilé
30 dkg csiperkegomba
4 evőkanál olaj
2 dl tejföl
1 púpozott evőkanál liszt
2 fej vöröshagyma
petrezselyem
őrölt bors
só
Elkészítés:
A húst vágd kisujjnyi vastag 3-4 cm hosszú hasábokra. Az apróra vágott vöröshagymát pirítsd üvegesre az olajon, majd add hozzá a baromfit. Ha a hús már kissé megfehéredett, tedd bele a megtisztított és vékony szeletekre vágott gombát is. Sózd, borsozd, adj hozzá finomra vágott petrezselymet, és pirítsd addig, amíg a gomba által kiengedett lé elpárolog. Akkor önts alá kevés vizet, és fedő alatt párold puhára. Amikor a leve is elpárolgott (zsírjára sült), a ragut szórd meg a liszttel, kevergetve pirítsd 1-2 percig,majd önts alá egy kisujjnyi meleg vizet, ezzel jól dolgozd el, és végül keverd hozzá az előmelegített tejfölt. (A tejfölt úgy a legkönnyebb előmelegíteni, ha a forró ragu sűrűjéből keversz bele kisebb adagokat.)