hirdetésbanner hirdetésbanner hirdetésNAGYKANIZSA ÉS A DUNÁNTÚL INFORMÁCIÓS WEBOLDALA
Logó   2018. Október 16. Kedd, Gál
 
hirdetések

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

   
1
2
3
>      >>


Zöldséges csirkecomb

Hozzávalók:
4 csirkecomb 10 dkg gomba 20 dkg kelbimbó 40 dkg burgonya 20 dkg sárgarépa 10 dkg fehérrépa 10 dkg zöldpaprika 10 dkg zeller 5 dkg zöldhagyma 5 dkg margarin petrezselyem majoranna őrölt fehérbors só

Elkészítés:
A lebőrözött combokat sózd, borsozd és szórd meg petrezselyemmel, majorannával és pihentesd egy órát. A megtisztított zöldségeket vágd fel kis darabokra, sózd meg, adj hozzá finomra vágott petrezselymet és keverd össze. Egy margarinnal kikent tűzálló tálba terítsd el a zöldség felét, arra fektesd a combokat, tégy rájuk margarindarabkákat, s az egészet borítsd be a maradék zöldséggel. Az edényt jól fedd le - legalább alufóliával - és középmeleg sütőben süsd, míg a hús meg nem puhul.



Sajtos csirkefalatok

Hozzávalók:
1 nagy vagy 2 kicsi csirkemell, 2 tojás, 1 kis fej hagyma, 10 dkg reszelt sajt, 5 dkg zsemlemorzsa, 2 evokanál liszt, ízlés szerint só és törött bors, olaj a sütéshez.

Elkészítés:
A csirkemellet úgy csontozzuk ki, hogy két tömör húsdarabot kapjunk. (Ügyeljük arra, hogy ne szecskázzuk el.) Borét is lehúzzuk, majd a húst vékony csíkokra vágjuk. Megsózzuk. A tojásokat habosra felkeverjük, és belekeverjük a közben megtisztított és nagyon finomra vágott vagy reszelt vöröshagymát. 5 dkg reszelt sajtot összekeverjük a zsemlemorzsával. A csirkehúscsíkokat eloszor a lisztben megmártjuk, ezután beleforgatjuk a hagymás tojásba, majd a sajtos morzsában meghempergetjük. Bo, forró olajba tesszük, és aranysárgára sütjük. A felesleges olajat lecsöpögtetjük, és még forrón rászórjuk a megmaradt reszelt sajtot. A ráolvadt sajttól különlegesen finom ízt kap. Bármilyen köret vagy saláta illik hozzá, de kovászos uborkával a legjobb.



Sajtban sült csirkemell

Hozzávalók:
Liszt Tojás Trapista sajt Zsemlemorzsa Csirkemell

Elkészítés:
A csirkemelleket (vagy pulykamellet) egy kicsit megklopfolom, besózom, azután bepanírozom a következő módon: először lisztbe forgatom, majd tojásba, reszelt Trappista sajtba, megint tojásba, végül zsemlemorzsába. Forró olajban kisütöm. Krumplipürével vagy rizzsel, salátával nagyon finom, tálalásnál egy kis reszelt sajtot kell halmozni a husi tetejére.



Paprikás csirke

Hozzávalók:
l közepes nagyságú, csirke, l nagyobb fej hagyma, 3 evõkanál olaj, pirospaprika, só, 2 kanál paradicsompüré, néhány szem kömény.

Elkészítés:
A csirkét darabokra vágjuk, a hagymát az olajon megpároljuk, beleszórjuk a pirospaprikát, megforgatjuk benne a húsdarabokat, majd kevés vízzel feleresztjük, sózzuk, paradicsompürével és köménnyel ízesítjük. Fedõ alatt puhára pároljuk, galuskával tálaljuk.



Tejfölös, gombás baromfiragu

Hozzávalók:
40 dkg pulyka- vagy csirkemellfilé 30 dkg csiperkegomba 4 evőkanál olaj 2 dl tejföl 1 púpozott evőkanál liszt 2 fej vöröshagyma petrezselyem őrölt bors só

Elkészítés:
A húst vágd kisujjnyi vastag 3-4 cm hosszú hasábokra. Az apróra vágott vöröshagymát pirítsd üvegesre az olajon, majd add hozzá a baromfit. Ha a hús már kissé megfehéredett, tedd bele a megtisztított és vékony szeletekre vágott gombát is. Sózd, borsozd, adj hozzá finomra vágott petrezselymet, és pirítsd addig, amíg a gomba által kiengedett lé elpárolog. Akkor önts alá kevés vizet, és fedő alatt párold puhára. Amikor a leve is elpárolgott (zsírjára sült), a ragut szórd meg a liszttel, kevergetve pirítsd 1-2 percig,majd önts alá egy kisujjnyi meleg vizet, ezzel jól dolgozd el, és végül keverd hozzá az előmelegített tejfölt. (A tejfölt úgy a legkönnyebb előmelegíteni, ha a forró ragu sűrűjéből keversz bele kisebb adagokat.)



   
1
2
3
>      >>


hirdetések

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Apróhirdetésingyen.hu

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Rólunk
Kapcsolat
Szabályzat
Adatkazelés
Netkanizsa.hu © 2007 - 2015. Minden jog fenntartva!