hirdetés________________hirdetés________________hirdetés
Weboldalunk kizárólag harmadik fél által közvetített cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja a közvetített cookie-k használatát.
Az almát meghámozzuk, magházat kivágva apróra vágjuk. Összekeverjük a margarinnal, darával, tejjel, cukorral, tojásokkal,sóval és annyi zsemlemorzsával, hogy gombócot formálhassunk. Fél órát állni hagyjuk, majd forró vízben megfőzzük. Pirított morzsába forgatjuk és fahéjas cukorral tálaljuk, de tejföllel is isteni.
Ananászfelfújt
Hozzávalók: 50 gr margarin,
25 gr méz,
20 dkg sovány krémsajt,
1 tojás,
25 gr ?r?lt mandula,
25 gr rizsliszt,
1 kávéskanál reszelt narancshéj,
37,5 dkg friss ananász
Elkészítés:
Ez a könny? krémes gyümölcspuding sovány sajttal, mandulával és tojással készül. A krémjast sütéshez kiváló, de alacsony zsírtartalma miatt száraz lehet. Méz helyett használhatunk datolyapépet is , hogy csökentsük a cukortartalmat. A margarint habosra keverjük a mezzel. Fokozatosan hozzáadjuk a krémsajtot és a tojás sárgáját. Belekeverjük a mandulát, a rizslisztet és a narancshéjat. Az a nanászt apróra vágjuk, és azt is hozzáadjuk. A tojás fehérjét fölverjük, és óvatosan beleforgatjuk az ananászos keverékbe. Kikenünk egy 15 cm átmér?j? gy?r?s formát, amelynek aljára mintás alsó lapot kapcsolunk. Beleöntjük a masszát, és el?melegített süt?ben 190 fokon 50 percig sütjük. Hagyjuk egy kicsit kihülni, majd h?t?be tesszük. Joghurttal leöntve, hidegen tálaljuk.
Aranygaluska
Hozzávalók: 1/2 rész *kelttészta*
20 dg darált dió
20 dg porcukor
étolaj
öntethez:
1 l tej
20 dg kristálycukor
2 vanilliás pudingpor
3 tojás
Elkészítés:
A tésztát lisztezett deszkán széthuzogatjuk. Az étolajat kis tálba öntjük, a diót megkeverjük a porcukorral. Kis szaggatóval félholdakat szaggatunk, 1 sort lerakunk az olajjal kikent tepsibe. Megkenjük olajjal, megszórjuk a cukros dióval. Ezt ismételjük még a tepsi meg nem telik. Erre teszünk még egy sor tésztát. 30 percet pihentetjük, kisütjük.
Az 1 liter tejből 3 tojás sárgájával, a pudingporokkal és a kristálycukorral sűrű pudingot főzünk. Tűzről levéve hozzákeverjük a 3 tojás keményre vert habját. Ezzel tálaljuk az Aranygaluskát.
Tejbegríz
Hozzávalók: tej
búzadara
cukor
pici só
Elkészítés:
Végy egy duplafalú tejforralót, s abban kevés cukorral tedd fel a tűzre a tej bő kétharmadát. Ha forrni kezd, lazán szórd bele az egész grízt, s közben keverd, hogy ne csomósodjon. (A teljes tejmennyiség minden félliterjére körülbelül 4 púpozott evőkanálnyi darát számolj.) Amikor a gríz megfőtt - vagyis a szemcséi áttetszővé váltak - a maradék tejet lassan keverd hozzá; így állíthatod be, hogy se túl sűrű, se túl híg ne legyen.
A tejbegríz ízesítésének csak a fantázia szabhat határt, a kakaópor, a lekvárok, a csokoládéreszelék, a kompótok és a frissebb gyümülcsök mind-mind beváltak.
Hamis túrógombóc
Hozzávalók: 4 pohár joghurt
1 bögre (3 dl) gríz
3-4 zacskó vaníliáscukor
prézli, ízlés szerint cukor, tejföl
Elkészítés:
A joghurtokat felforraljuk, állandó keverés közben beleöntjük a grízt, ügyelve, nehogy csomós legyen. Akkor van kész, ha jó keményre dagadt. A forró masszába keverjük a cukrot, vaníliáscukrot, majd lehûtjük. Közben a prézlit olajon megpirítjuk. A kemény masszából gombócokat gyúrunk, a prézliben megpergetjük. Cukorral, tejföllel ízesítjük. A fenti recept 12-15 gombócot ad ki. nem szabad! Ezután a tojások fehérjébõl 1 dl mézzel keményre felvert habhoz keverjük.