hirdetés________________hirdetés________________hirdetés banner hirdetésbanner hirdetésWeboldalunk kizárólag harmadik fél által közvetített cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja a közvetített cookie-k használatát.
Logó   2024. Április 24. Szerda, György
 
banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

   
1


Dubarry-szelet

Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb, 8 dkg liszt, 2-3 vk. olaj, 80 dkg karfiol, 6dkg vaj, 2 dl tej, 1 tojássárgája, 10 dkg reszelt sajt, szerecsendió, őrölt fehér bors, só.

Elkészítés:
A húsból 4 egyforma szeletet vágunk, kiveregetjük, megsózzuk, lisztbe mártjuk, és kevés olajban megsütjük. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben majdnem puhára fűzzük, leszűrjük és jól lecsepegtetjük. A mesült húst vajjal kikent tepsibe tesszük, és a borssal fűszerezett karfiolt a szeleteken egyenletesen elosztjuk. 3 dkg vajból és 3 dkg lisztből világos rántást készítünk, forró tejjel felengedjük, és sűrű mártássá keverjük. Sóval, reszelt szerecsendióval, borssal fűszerezzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a tojássárgáját és a reszelt sajt felét. Az így elkészített mártást a karfiolra öntjük, megszórjuk a maradék sajttal, és sütőben megsütjük.



Malacpörkölt

Hozzávalók:
Malachús Vöröshagyma, paradicsom Pirospaprika, só

Elkészítés:
A megtisztított és megmosott malachúst középnagyságú kockákra vágjuk. Személyenként 2 dkg vöröshagymát apróra összevágva zsíron megpárolunk, hozzátesszük a feldarabolt malachúst, gyengén megsózzuk, kissé megpirítjuk, majd teszünk hozzá egy kis mokkáskanál édes pirospaprikát, kevés paradicsomot és fedő alatt puhára pároljuk.



Brassói aprópecsenye

Hozzávalók:
50 dkg apróhús 5 evőkanál olaj 3 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma őrölt bors, só

Elkészítés:
A húst vágd 1,5-2 cm-es kockákra. A megtisztított vöröshagymát aprítsd finomra, és az olajon előbb pirítsd üvegesre, majd pici vizet aláöntve párold meg. Tedd hozzá a húst és a zúzott fokhagymát, sózd, borsozd. Ha a hús a pirítástól már megfehéredett, önts alá egy kis (legfeljebb negyed ujjnyi) vizet, és fedô alatt párold puhára. Közben a vizet szükség szerint pótold, de a végére hagyd teljesen elfogyni. (Ilyenkor már nincs rajta a fedő és sűrűbb kevergetést kíván.) A szokásos körete az apró kockákra vágott pirított burgonya. (Igen jó, ha a gyakorlatilag kész húst és krumplit egy-két percig együtt is pirítod.)



   
1


banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Apróhirdetésingyen.hu

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Rólunk
Szabályzat
Partnereink
Kapcsolat / Impresszum
Copyright © Netkanizsa.hu 2007-ben alapítva. Minden jog fenntartva!