hirdetés________________hirdetés________________hirdetés banner hirdetésbanner hirdetésWeboldalunk kizárólag harmadik fél által közvetített cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja a közvetített cookie-k használatát.
Logó   2024. Március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna
 
banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

   
1
2
>      >>


GYÜMÖLCSRIZS

Hozzávalók:
rizs 12 dkg (4 púpozott evôkanál) narancs 5 dkg tej, 1,5 %-os 6 dl banán 5 dkg víz 4 dl mazsola 1 evôkanál édesítôszer (polisweet)

Elkészítés:
A rizst megmossuk és az édesített vizes tejben puhára fôzzük. A gyümölcsöket megtisztítjuk, a narancsot kis kockára vágjuk, a banánt pedig karikára vágjuk. A mazsolát forró vízzel átmossuk és néhány percig áztatjuk, majd leszűrjük. A megfôtt rizst, a gyümölcsöket és a mazsolát lazán összekeverjük és desszertes tálakba szedve hűtôszekrénybe tesszük.



Somlói galuska

Hozzávalók:
2 tojás, 4 ek. kakaó, 4 ek. cukor, 2 ek. liszt, 1 liter tej, 10 dkg vaj, durvára vágott dió, mazsola, rum, babapiskóta, vagy piskóta tészta kockák tejszínhab a díszítéshez

Elkészítés:
A babapiskótát beletördeljük a fagyis poharakba, a mazsolát 1 dl rumban 1-2 óráig áztatjuk. A tojásokat, a kakaót, a cukrot, a lisztet pici tejjel simára keverjük. Hozzáadjuk az összes tejet, kevés rumot, a mazsolát és a diót. Nem túl sűrűre főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a vajat és még melegen a poharakba töltjük. Tejszínhabbal díszíthetjük.



Vendégváró sütemény

Hozzávalók:
A piskótához: 7 tojás, 7 evőkanál cukor, 7 evőkanál liszt, 1/2 csomag sütőpor. A barna lapokhoz: 25 dkg liszt, 5 dkg margarin, 5 dkg cukor, 2 tojássárgája, 1 evőkanál kakaópor, 1 dkg szalalkáli (ammóniumbikaronát), kevés langyos tej A krémhez: 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1/2 liter tej, 1 csomag vaníliás pudingpor.

Elkészítés:
25 dkg lisztből, 5 dkg margarinból, 5 dkg cukorból, 2 tojássárgájából, 1 evőkanál kakaóporból, a szalalkáliból (melyet előzőleg langyos tejben megfuttattunk) könnyen nyújtható tésztát készítünk. Két vékony lapot sütünk belőle. A piskótát megsütjük: Szétválasztjuk a 7 tojást. Vigyázva, hogy sárgája egy pici se kerüljön a fehérje közé, mert akkor nem lehet kemény habot verni belőle. Hozzáadunk a sárgájához 4 evőkanál cukrot, és fehéredésig keverjük. Belekeverjük a sütőporral elvegyített lisztet, majd kemény habot verünk a 7 tojásfehérjéből, a maradék 3 evőkanál cukor hozzáadásával. Óvatosan fellazítjuk egy kis habbal a cukros-lisztes sárgáját, majd lassan beleforgatjuk az összes habot. Közepes tepsiben megsütjük, akkorában, amelyben a barna lapokat is sütöttük. Krém: 20 dkg margarint, 20 dkg porcukorral, 2 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk. 1/2 liter tejből, 1 csomag vaníliás pudingporból krémet főzünk, melyet kihűlésig keverünk (nagyon fontos jól kihűteni, nem lehet langyos), s ezután összedolgozzuk a vaníliás margarinnal. Az így kapott krémet megfelezzük, s megtöltjük a süteményt. Először egy barna tészta kerül, rá a krém egyik fele, piskóta, a krém másik fele, majd ismét barna tészta következik, melyet bevonunk csokimázzal. Kockára vágva tálaljuk, nagyon finom, és mutatós sütemény!



Lemezes linzer

Hozzávalók:
1 tojássárgája, 15 dkg zsír, 10 dkg porcukor, reszelt citromhéj, 40 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor, kevés tej, kakaópor, baracklekvár.

Elkészítés:
A tojássárgáját a zsírral, a porcukorral és a citromhéjjal habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és annyi tejet, hogy jól gyúrható legyen. 3 részre osztjuk. 2 részbe kakaót gyúrunk. A barna tészta felét tepsibe téve lekvárral megkenjük, majd rátesszük a fehér tésztát, ezt is megkenjük lekvárral, a tetejére a barna tészta második fele kerül. Megsütjük, porcukorral meghintjük. Nagyon mutatós sütemény!



Tiramisu

Hozzávalók:
2 dl feketekávé, 1 kupica rum, 3 tojás, 3 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 25 dkg Azurro sajtkrém (lehet túró is), 25 dkg babapiskóta, 3 evőkanál kakaópor.

Elkészítés:
A feketekávét a rummal összekeverjük, és hűlni hagyjuk. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, valamint a citromhéjjal habosra keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojásos-cukros masszát a sajtkrémmel összekeverjük és a tojáshabot lazán beleforgatjuk. A babapiskóta felét egyenként a rumos feketében megmártjuk, és tálra fektetjük. A krém felét rákenjük, a maradék, szintén beáztatott babapiskótát rárakjuk, végül a krém másik felével beborítjuk. A tetejére kakaóport szitálunk, és a süteményt kb. 2 órára hűtőszekrénybe rakjuk.



   
1
2
>      >>


banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Apróhirdetésingyen.hu

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Rólunk
Szabályzat
Partnereink
Kapcsolat / Impresszum
Copyright © Netkanizsa.hu 2007-ben alapítva. Minden jog fenntartva!