Johns Hopkins Update Fontos hírek
Azután, hogy évekig azt mondták az embereknek, hogy a KEMO-TERÁPIA az
egyetlen módja annak, hogy megpróbálják megszüntetni a daganatokat (a
kulcsszó a 'megpróbálják'), a JOHNS HOPKINS kutatóintézete végre
elkezdett beszélni arról, hogy van más választásunk is.
Friss hírek a rákról a Johns Hopkinstól:
1. Minden embernek vannak ráksejtek a szervezetében. Ezek a ráksejtek
nem mutathatók ki a szokásos vizsgálatokkal egészen addig, amíg számuk
több milliárdra fel nem szaporodik. Amikor egy orvos a kezelés
végeztével azt mondja a betegnek, hogy nincs több ráksejt a
szervezetében, ez csak annyit jelent, hogy a tesztek nem képesek
észlelni a ráksejteket, mivel azok még nem érték el a kimutatható
mennyiséget.
2. Egy ember élete során a ráksejtek átlagosan 6-10-szer, vagy még ennél is
több alkalommal bukkanhatnak fel.
3. Ameddig az ember immunrendszere erős, képes arra, hogy elpusztítsa
a ráksejteket, és ezzel megakadályozza, hogy azok elszaporodjanak és
daganatokká fejlődjenek.
4. Amikor valakinél kimutatják, hogy daganata van, az azt jelzi, hogy
annál a személynél összetett táplálkozási hiányosságokkal állnak
szemben. Ezek hátterében lehetnek genetikai, környezeti, táplálkozási
és életmódbeli tényezők.
5. Ahhoz, hogy e sokrétű táplálkozási hiányosságokat megszüntethessük,
az étrend megváltoztatására és étrend-kiegészítők bevitelére van
szükség, ezekkel fogjuk megerősíteni immunrendszerünket.
6. A KEMOTERÁPIA során tulajdonképpen megmérgezik a gyorsan növekvő
ráksejteket, de ezzel elpusztítják a csontvelőben, a bélrendszerben
stb. lévő egészséges sejteket is, sőt egyéb szervek - a máj, vese,
szív, tüdő stb. - károsodását is okozhatják.
7. A sugárterápia, miközben elpusztítja a ráksejteket, elégeti,
roncsolja és károsítja az egészséges sejteket, szöveteket és
szerveket.
8. A KEMOTERÁPIA és a besugárzás kezdetben gyakran csökkenti a
daganat méretét. Azonban a KEMOTERÁPIA és a besugárzás hosszan tartó
alkalmazásával nem lehet több daganat elpusztulását elérni.
9. Amikor a KEMOTERÁPIA és a besugárzás hatására testbe túl sok
méreg kerül, az immunrendszer meggyengül vagy összeomlik, miáltal a
beteg szervezete képtelen ellenállni a különféle fertőzéseknek és
komplikációknak.
10. A KEMOTERÁPIA és a besugárzás hatására a ráksejtek mutációval
ellenállóvá válhatnak, ami megnehezíti elpusztításukat. Sebészeti
beavatkozások ugyancsak a ráksejtek továbbterjedését okozhatják a
szervezet más részeire.
11. A rák elleni harc egyik hatékony módja a ráksejtek kiéheztetése
oly módon, hogy nem juttatjuk hozzá azokhoz az élelmiszerekhez,
amelyekre a burjánzáshoz szükségük van.
A RÁKSEJTEK táplálékai:
a., A cukor táplálja a daganatot. A cukorbevitel megszüntetésével az
egyik legfontosabb táplálékától fosztjuk meg a ráksejteket. A
cukorhelyettesítők, pl. a NutraSweet, az Equal, a Spoonful stb.
Aspartamot tartalmaznak, ezért károsak. A természetes
cukorhelyettesítők, pl. a valódi méz (Manukaméz) vagy a melasz (a
répa- vagy nádcukorgyártás mellékterméke) használata javasolt, de ezek
is csak nagyon kis mennyiségben. Az asztali só kifehérítésére
vegyszereket használnak. Jobb megoldás a Bragg's aminos vagy a
tengeri só.
b., A tej a szervezetet nyálkaképződésre serkenti, különösen a
gyomor-bél traktusban. A nyálka táplálja a daganatokat. A tej
megvonásával, esetleg helyette édesítőszer-mentes szójatej
fogyasztásával a ráksejtek éhezni kényszerülnek.
c., A ráksejtek virulnak savas környezetben. A hús alapú étrend savas,
és ezért jobb, ha marha- és sertéshús helyett inkább halakat és kis
mennyiségben csirkét fogyasztunk. A húsok vágóállat-antibiotikumokat,
növekedési hormonokat és parazitákat is tartalmazhatnak, amelyek
mindegyike ártalmas, különösen a rákban szenvedők számára.
d., A 80% friss zöldségeket, zöldségleveket, teljes kiőrlésű gabonát,
magvakat, csonthéjasokat (dió, mogyoró stb.)és gyümölcsöket tartalmazó
étrend segít a szervezetet átállítani lúgos kémhatású környezetté. Az
étrend mintegy 20%-a állhat főtt ételekből, köztük a babot is
tartalmazó ételekből. A friss zöldséglevek biztosítják az élő
enzimeket, amelyek könnyen felszívódnak, és 15 percen belül eljutnak a
sejtek szintjére, hogy táplálják és erősítsék az egészséges sejtek
növekedését .
Az egészséges sejtek építéséhez szükséges élő enzimek bevitele
érdekében próbáljon friss zöldségből készült leveket fogyasztani
(mindenféle zöldségből, ideértve a babcsírát!). Azonkívül naponta
két-három alkalommal fogyasszon nyers zöldségeket is. Az enzimek már
104 F fokon (40 Celsius) elpusztulnak.
e., Kerülje a kávét, teát és a csokoládét, mert ezeknek magas a
koffeintartalma. A zöld tea jobb, és rákellenes hatású. Víz. Csak
tisztított, szűrt vizet fogyasszunk, hogy elkerüljük az ismert
toxinokkal és nehézfémekkel szennyezett csapvíz bejutását a
szervezetünkbe. A desztillált víz savas, ezért tanácsos kerülni.
12. A húsokban lévő fehérje megemésztése nehéz, amihez a szervezetnek
rengeteg emésztőenzimre van szüksége. A belekben maradó emésztetlen
hús romlásnak indul, és további mérgező anyagok lerakódását okozza.
13. A daganatsejtek falát erős fehérjeréteg fedi. A húsevéstől való
tartózkodás vagy kevesebb hús fogyasztása több enzimet szabadít fel,
amelyek megtámadják a ráksejtek falát, ezzel lehetővé teszik a
szervezetben lévő ölősejtek számára, hogy a rákos sejteket
elpusztíthassák.
14. Egyes táplálékkiegészítők felsorakoznak az immunrendszerben (IP6,
Flor-ssence, Essiac, anti-oxidánsok, vitaminok, ásványi anyagok,
esszenciális zsírsavak (EFA-k stb.), hogy lehetővé tegyék a szervezet
saját ölősejtjei számára a rákos sejtek elpusztítását. Más
táplálékkiegészítők, mint pl. az E-vitamin, köztudottan apoptosist
/programozott sejthalált/ okoznak, ami a szervezetünknek a normális
eljárása arra, hogy megszabaduljon a sérült, nemkívánatos vagy
felesleges sejtektől.
15. A rák a szellem, a test és a lélek betegsége. A proAKTÍV és
POZITÍV szellemiség segít a rák ellen harcolóknak, hogy túlélőkké
válhassanak. A düh, a megbocsátásra való képtelenség, valamint az
elkeseredettség a szervezetünket a stresszel teli, savas környezetté
teszi. Tanuljunk meg szeretetteljes, megbocsátó lelkületű emberré
válni. Tanuljunk meg lazítani és az életet élvezni.
16. A ráksejtek oxigéndús környezetben nem tudnak burjánzani. A napi
rendszeres testmozgás és a mély lélegzetvétel segít több oxigént
eljuttatni a sejtek szintjére. Az oxigénterápia is egy olyan eszköz,
ami bevethető a ráksejtek elpusztítására.
1. Ne használjunk műanyag edényt a mikróban.
2. Ne tegyünk műanyag vizespalackot a mélyhűtőbe.
3. Ne tegyünk műanyag fóliában ételt a mikróba.
Ezeket a Johns Hopkins Egyetem/Kutatóintézet a közelmúltban tette
közzé a hírlevelei útján. Ezeket az információkat a Walter Reed
Katonai EÜ Centrumban is terjesztik. A Dioxintartalmú vegyszerek
rákkeltő hatásúak, elsősorban mellrákot okoznak. A dioxinok rendkívül
mérgezőek az emberi testsejtek számára. Ne tegyünk vízzel telt műanyag
palackot a fagyasztóba, mivel a műanyagból dioxinok szabadulnak fel.
Nemrégen Dr. Edward Fujimoto, a Cast le Kórház Wellness Program
Managere egy TV program keretében magyarázta el ezt az egészségügyi
kockázatot. Ismertette a dioxinok veszélyességét és azok ártalmait az
emberek számára. Azt mondta, nem szabad mikróban ételt melegíteni
műanyag edényben. Ez fokozottan igaz a zsiradékot tartalmazó
élelmiszerekre. A zsiradék, a hőhatás ás a műanyag kombinációja
dioxint szabadít fel, ami bejut az élelmiszerbe, majd végül a
szervezetünk sejtjeibe. Azt javasolta, hogy használjunk műanyag
helyett üvegedényeket, pl. Corning Ware, Pyrex vagy kerámia edényeket
az ételek melegítéséhez. Ugyanaz lesz a végeredmény, csak dioxin
nélkül. Tehát a félkészen kapható TV-vacsorákat, leveseket stb., át
kell tenni a csomagolásból valamilyen más edénybe. A papír nem rossz,
csakhogy nem tudjuk, mit tartalmaz a papír. Biztonságosabb, ha edzett
üveget, Corning Ware stb. használunk. Elmondta, hogy nemrégen egyes
gyorséttermek áttértek a papíredények használatára styofoam helyett.
Ennek az egyik oka a dioxin-probléma volt. Azonkívül a műanyag
fóliák, mint pl. a Saran, ugyanilyen veszélyesek, ha a mikróban főzött
ételt ilyennel fedjük le. Amint az étel forrni kezd, a nagy hő
hatására a mérgező anyagok kiolvadnak a csomagolóanyagból, és
belecsepegnek az ételbe. Takarják le az ételt papírtörölközővel
inkább.
Fordította Munkácsi Zsuzsanna
2009-02-17.
http://netkanizsa.hu/temp/22-cöliákia-laboros.pdf
|