hirdetés________________hirdetés________________hirdetés banner hirdetésbanner hirdetésWeboldalunk kizárólag harmadik fél által közvetített cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja a közvetített cookie-k használatát.
Logó   2024. Március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna
 
banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

   
1
2
>      >>


Pulyka rokfortban

Hozzávalók:
30 dkg pulykamell, kevés só, 1 fej fehér hagyma, 2 kanál oliva olaj, 1 dl fehér muskotály bor, 10 dkg rokfort sajt. friss bazsalikom.

Elkészítés:
A pulyka húst vékony csikokra vágom, besózom.1 fej fehér hagymát forró olajba reszelek, ebben piritom meg a hús csikokat, fehéredésig sütöm. Muskotályos fehérborral felöntöm , amikor forrni kezd belemorzsolom a rokfort darabkákat.Olvadásig melegen tartom.Közben nem kell sózni mert a sajtnak elég jellegzetes ize van, ne nyomjuk el a sóval.Tetejét apritott bazsalikommal diszitem.Zöldtésztával kinálom.



Pulykamell szilvával és baconnel

Hozzávalók:
4 szelet pulykamell 4 szelet Baconszalonna szilva só, bors, cukor petrezselyem, kakukkfű Worchester szósz

Elkészítés:
1. A feldarabolt szilvát cukorral és egy kis borssal addig sütöm, amíg nem karamellizálódik. 2. A húst vékonyra verem, fűszerezem Worchester szószal megkenem és rárakom az elkészített szilvát. Óvatosan a húst feltekerem, figyelve arra, hogy a töltelék ne folyhasson ki. Az így elkészül "gombóckát" a Baconszalonnával körbetekerem és hústűvel vagy cérnával átkötözöm. Kivajazott tepsiben egymás mellé teszem, sajttal vagy/és szilvával szórom meg. Egy órát sütöm és majonézes zöldséggel tálalom



Sárgarépás piláf

Hozzávalók:
40 dkg pulyka apróhús 40 dkg sárgarépa 25 dkg rizs 4 dkg mazsola 3 fej vöröshagyma 4 evőkanál olaj petrezselyem só

Elkészítés:
A megmosott apróhúst az olaj felén pirítsd fehérre és sózd meg. Az olaj másik felén fonnyaszd meg az apróra vágott vöröshagymát, majd tedd hozzá a megtisztított és feldarabolt sárgarépát, s néhány percig együtt pirítsd ezeket. A húshoz add hozzá a répát, a megmosott mazsolát, az apróra vágott petrezselymet és a megmosott rizst. Önts rá - a rizs térfogatának 2-2,5-szerese mennyiségű - sós forróvizet, s fedő alatt lassú tűzön párold puhára. (Közben néhányszor lazán forgasd is át.)Elkészíthető bármilyen baromfihússal, vagy sovány sertéssel, esetleg hús és szója fele-fele arányú keverékével is.



Sajtos rakott pulykamell

Hozzávalók:
1 kg pulykamell 40 dkg reszelt sajt 5 dl tej 5 db tojás fokhagymakrém zsemlemorzsa liszt margarin só

Elkészítés:
A pulykamellet szeletekre felvágom és fokhagymás tejben kb. 2 órára bepácolom. A sajtot lereszelem, a tojást egy tálban felverem. A jénai tálat margarinnal kikenem. A pulykamellszeleteket a tejből kivéve először a lisztbe, tojásba és a reszeltsajtba forgatom, majd rétegesen lerakom a jénai tálba. Az összes szeletet lerakom így, majd a maradék tojást a reszelt sajttal összekeverem és ráöntöm a húsra. Közepes lángon sütőben szép pirosra megsütöm. Rízs és majonézes kukorica illik leginkább hozzá.



Pulykamell rolád mandulás körtével

Hozzávalók:
4 vékony szelet pulykamellfilé, ételízesítő, 1 mogyorónyi friss gyömbér, 4 kelkáposztalevél, 4 db közepes körte, 1 ek. Citromlé, 4 szelet sonka, 4 szelet sajt, 5 dkg margarin, 5 dkg szeletelt,pirított mandula, 3 ek. Méz, 1 ek. Étkezési keményítő, 1 dl félédes fehérbor.

Elkészítés:
A pulykamellfiléket fólia alatt húsverő kalapács segítségével megütögetjük. A hússzeleteket megszórjuk ételízesítővel, és friss gyömbért reszelünk rá. A kelkáposzta-leveleket forró vízben két-három percig főzzük. A körtét meghámozzuk, magházát kivágjuk, a húsát gerezdekre vágjuk, és megcsepegtetjük citromlével. Mindegyik szelet húsra egy-egy kelkáposztalevelet, sonka- ill. Sajtszeletet fektetünk, majd feltekerjük, és fogvájóval összetűzzük. A margarint felforrósítjuk, a hústekercseket körbe sütjük benne. Kevés vízzel (esetleg húslével) felöntjük, és készre pároljuk. A kész roládokat félretesszük, melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk a körteszeleteket és a pirított mandulát, meglocsoljuk a mézzel, és pár percig együtt pároljuk. A keményítővel elkeverjük a bort, ráöntjük a mandulás körtére, és készre forraljuk. Tálaláskor a pulykaroládokat a párolt körtével, a boros szósszal és burgonyapürével körítve adjuk az asztalra.



   
1
2
>      >>


banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Apróhirdetésingyen.hu

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Rólunk
Szabályzat
Partnereink
Kapcsolat / Impresszum
Copyright © Netkanizsa.hu 2007-ben alapítva. Minden jog fenntartva!