hirdetés________________hirdetés________________hirdetés
Weboldalunk kizárólag harmadik fél által közvetített cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja a közvetített cookie-k használatát.
A kockára vágott szalonnát az olajban kisütjük, megpároljuk benne a kockára vágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával. Ezen megforgatjuk a feldarabolt húst, rátesszük a zúzott fokhagymát, paradicsomot, zöldpaprikát, kakukkfüvet, izsópot, babérlevelet, majd annyi vörös bort öntünk hozzá, amennyi ellepi, megsózzuk, megborsozzuk. Fedő alatt takaréklángon, addig pároljuk, amíg a hús jól meg nem puhult. A párolgó lét mindég vörös borral pótlójuk. Rövid lével tálaljuk.
A hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a köménymagot, megszórjuk pirospaprikával és beletesszük a kockára vágott húst. Megsózzuk, fedő alatt megpároljuk. Ha a hús félig puha, beletesszük a paprikát és paradicsomot, a feldarabolt burgonyát. Letakarva készre pároljuk.
Legalább két nappal korábban a szeleteket sózzuk, borsozzuk, mustárral megkenjük. Olajjal leöntjük, és a hűtőben érleljük.
Nagy serpenyőbe kevés olajat hevítünk, leöntjük a húsról is, majd belerakjuk a szeleteket, s mindkét oldalukat átsütjük. Kevés vízzel felöntjük, s fedő alatt puhára pároljuk. Krokettal vagy tört krumplival tálaljuk.
Marhatokány római tálban
Hozzávalók: 1 1/2 kg marhalábszár
40 dkg vegyes zöldség(sárgarépa, fehérrépa, karfiol, zöldborsó stb.)
1 alma felkockázva
1/2 csomag mazsola
1 citrom reszelt héja
só bors majoranna
késhegynyi curry
néhány szál újhagyma felszeletelve
1 1/2 dl testes félédes vörösbor
1 dl olíva olaj
Elkészítés:
A római tálat áztassa 15 -20 percig hideg vízbe. A húst vágja fel vékony hosszúkás csíkokra. Az apróra vágott zöldségeket az ízesítőket és a húst egy edénybe keverje össze. Tegye a római tálba egyenletesen elterítve, öntse le az olajjal és a vörösborral. Tetejével befedve süsse kb. 1 1/2 óráig. Tálalja sült burgonyával.
A bélszínt megdaráljuk, majd négy kis pogácsát formálunk belőle. 1-1 húspogácsát 1-1 üvegtál közepére teszünk. Mélyedést vájunk bele, és beletesszük a tojássárgáját. Köré szórjuk kis kupacokban a fűszereket, hogy ki-ki saját ízlésének megfelelően keverhesse össze. Frissen pirított kenyérszeleteket kínálunk mellé.