hirdetésbanner hirdetésbanner hirdetésNAGYKANIZSA ÉS A DUNÁNTÚL INFORMÁCIÓS WEBOLDALA
Logó   2018. Június 25. Hétfő, Vilmos
 
hirdetések

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

   
1
2
>      >>


Szekszárdi pörkölt

Hozzávalók:
80 dkg lábszár, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg füstölt szalonna, 2 paradicsom, 1 zöldpaprika, 1 mokkáskanál kakukkfű, borsikafű, bazsalikom, izsóp, 2 babérlevél, 7 dl vörös bor, só, törött bors, 1 dl olaj, 1 kiskanál pirospaprika.

Elkészítés:
A kockára vágott szalonnát az olajban kisütjük, megpároljuk benne a kockára vágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával. Ezen megforgatjuk a feldarabolt húst, rátesszük a zúzott fokhagymát, paradicsomot, zöldpaprikát, kakukkfüvet, izsópot, babérlevelet, majd annyi vörös bort öntünk hozzá, amennyi ellepi, megsózzuk, megborsozzuk. Fedő alatt takaréklángon, addig pároljuk, amíg a hús jól meg nem puhult. A párolgó lét mindég vörös borral pótlójuk. Rövid lével tálaljuk.



Pusztapörkölt

Hozzávalók:
15 dkg v. hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg marhahús, 60 dkg burgonya, 2-2 paradicsom és paprika, köménymag, pirospaprika, só, olaj

Elkészítés:
A hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a köménymagot, megszórjuk pirospaprikával és beletesszük a kockára vágott húst. Megsózzuk, fedő alatt megpároljuk. Ha a hús félig puha, beletesszük a paprikát és paradicsomot, a feldarabolt burgonyát. Letakarva készre pároljuk.



Mustáros marhaszelet

Hozzávalók:
4-6 szelet marhahús, 4 evőkanál olaj, só, bors, mustár, kevés víz.

Elkészítés:
Legalább két nappal korábban a szeleteket sózzuk, borsozzuk, mustárral megkenjük. Olajjal leöntjük, és a hűtőben érleljük. Nagy serpenyőbe kevés olajat hevítünk, leöntjük a húsról is, majd belerakjuk a szeleteket, s mindkét oldalukat átsütjük. Kevés vízzel felöntjük, s fedő alatt puhára pároljuk. Krokettal vagy tört krumplival tálaljuk.



Marhatokány római tálban

Hozzávalók:
1 1/2 kg marhalábszár 40 dkg vegyes zöldség(sárgarépa, fehérrépa, karfiol, zöldborsó stb.) 1 alma felkockázva 1/2 csomag mazsola 1 citrom reszelt héja só bors majoranna késhegynyi curry néhány szál újhagyma felszeletelve 1 1/2 dl testes félédes vörösbor 1 dl olíva olaj

Elkészítés:
A római tálat áztassa 15 -20 percig hideg vízbe. A húst vágja fel vékony hosszúkás csíkokra. Az apróra vágott zöldségeket az ízesítőket és a húst egy edénybe keverje össze. Tegye a római tálba egyenletesen elterítve, öntse le az olajjal és a vörösborral. Tetejével befedve süsse kb. 1 1/2 óráig. Tálalja sült burgonyával.



Tatár-bifsztek másképpen.

Hozzávalók:
40 dkg érlelt bélszín, 4 tojássárga, só, törött fekete bors, őrölt köménymag, nagyon finomra metélt lilahagyma, zöldpetrezselyem, csemege uborka, apróra vagdalt, levétől leszűrt kapribogyó, mustár, szardellapaszta, ketchup, Worcester mártás, vaj

Elkészítés:
A bélszínt megdaráljuk, majd négy kis pogácsát formálunk belőle. 1-1 húspogácsát 1-1 üvegtál közepére teszünk. Mélyedést vájunk bele, és beletesszük a tojássárgáját. Köré szórjuk kis kupacokban a fűszereket, hogy ki-ki saját ízlésének megfelelően keverhesse össze. Frissen pirított kenyérszeleteket kínálunk mellé.



   
1
2
>      >>


hirdetések

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Apróhirdetésingyen.hu

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Rólunk
Kapcsolat
Szabályzat
Adatkazelés
Netkanizsa.hu © 2007 - 2015. Minden jog fenntartva!