hirdetésbanner hirdetésbanner hirdetésNAGYKANIZSA ÉS A DUNÁNTÚL INFORMÁCIÓS WEBOLDALA
Logó   2018. Június 25. Hétfő, Vilmos
 
hirdetések

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

   
1
2
>      >>


Párolt kacsa

Hozzávalók:
1 konyhakész pecsenyekacsa 3 újhagyma 5 ek. szójamártás 3 ek. vodka 1 ek. konyak 3 ek. barna cukor

Elkészítés:
Egy nagy lábasban felforralunk kb 3 dl vizet, a kacsát a lobogva forró vízben 4-5 percig forraljuk (egyszer-kétszer megforgatjuk), majd beforraljuk a víz kétharmadát. A hagymát megtisztítjuk, zöldjét levágjuk, a fehér részét egyben hagyjuk. A kacsához adjuk a hagymát, a szójamártást, a vodkát és a konyakot, majd újra felforraljuk, és lefedve lassú tűzön 30 percig pároljuk. Félidőben megfordítjuk a kacsát. Elkészítés: 1. Hozzáadjuk a barna cukrot, és az egészet még kb. 1.5 óráig pároljuk.2. A kacsát mártásával tálaljuk, ízlés szerint adhatunk mellé néhány szelet ananászt. Melegen rizzsel, hidegen salátával kínáljuk.



Pecsenyekacsa vörösboros mártással

Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa, 20 dkg gomba, 15-15 dkg sárga és fehérrépa, 10 dkg zeller, 1 fej hagyma, 8 dkg vaj, 4 dl száraz vörösbor, 3 ek. olaj, 2 babérlevél, őrölt bors, só.

Elkészítés:
A megtisztított zöldségeket karikára vágjuk, a hagymát feldaraboljuk és forró olajban megpirítjuk. Rátesszük a negyedekre vágott kacsát, sóval, borssal, babérlevéllel fűszerezzük. 4 dkg olvasztott vajjal meglocsoljuk, fedő alatt pároljuk és közben borral locsolgatjuk. Zsírjára pirítjuk, a bőrét pirosra sütjük, majd az edényből kivesszük. A zölségekhez öntjük a bort, felforraljuk, majd átszűrjük. A kockára vágott gombát a maradék vajban megpirítjuk és a mártásba keverjük. Tálalás előtt a gombás mártást a kacsára öntjük és burgonyaropogóst kínálunk mellé.



Kacsasült háziasan

Hozzávalók:
2,50 kg kacsa majoránna borsikafű só

Elkészítés:
A hizlalt, fiatal pecsenyekacsát kívül-belül megsózzuk. Hasüregét majoránnával meghintjük és borsikafüvet helyezünk bele. Sütőtepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és az előmelegített sütőbe toljuk. Gyakran a saját levével locsolgatjuk, ha szükséges átfordítjuk, hogy szépen, egyenletesen süljön. A megsült kacsát feldaraboljuk, s párolt vöröskáposztával tálaljuk.



Édes-savanyú kacsamell

Hozzávalók:
2 kacsamell (kb. 60 dkg), 1 doboz (850 ml) körszeletes ananász, 2 nagy szál sárgarépa 1 kígyóuborka, 2 dl zöldséges erőleves (kockából is készülhet), 1 csokor zellerzöld 1-2 evőkanál méz, 1 evőkanál ecet 2 evőkanál étkezési búzakeményítő, 3 evőkanál olaj, só bors.

Elkészítés:
A sárgarépát lekapargatjuk, megmossuk. Hegyes, éles késsel körben, egymástól 1/2 cm távolságra, hosszában vékony csíkokat vágunk ki belőle, majd ferdén szeletekre vágjuk. A megmosott kígyóuborkát meghámozzuk, és ferdén felszeleteljük. A kicsontozott kacsamellet megmossuk, és megtöröljük, majd kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Sóval és őrölt borssal alaposan bedörzsöljük. Az olajat megforrósítjuk, és a felszeletelt kacsahúst apránként ropogós pirosra sütjük. A megsült darabokat kiszedjük a serpenyőből, és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a csíkokra és a szeletekre vágott sárgarépát, majd hozzáadjuk az uborkaszeleteket, és még 2 percig együtt pároljuk. Az ananászkonzervet lecsöpögtetjük, a levét felfogjuk. A párolt zöldségeket megsózzuk, felöntjük 0,5 dl ananászlével és a zöldséges erőlevessel. Felforraljuk, majd kb. 5 percig pároljuk. Az ecettel és a mézzel ízesítjük. Az étkezési búzakeményítőt csomómentesre keverjük 1 evőkanál ananászlében, majd óvatosan a mártáshoz adjuk és felfőzzük. A zellerzöldet megmossuk, lerázzuk, és lecsipkedjük a leveleit. Az ananászszeleteket középen kettévágjuk, összevegyítjük a félretett sült kacsahússal és a lecsipkedett zellerlevelekkel, az édes-savanyú mártásba tesszük, majd összemelegítjük. Fokhagymával ízesített párolt rizst kínálhatunk hozzá.



Walesi részeges bébikacsa

Hozzávalók:
1 db kacsa (kb. 1, 6 kg) 1 fej hagyma 1 gerezd fokhagyma 2 evõkanál zúzott kapribogyó 3 evõkanál olívaolaj 3 evõkanál finomra vágott Petrezselyemzöld 2 evõkanál bazsalikom 1 dl száraz fehérbor 1, 5 dl csirkehúslé 2 db kacsamáj 25 dkg kimagozott zöld Olajbogyó Só Frissen darált bors

Elkészítés:
A kacsát megmossuk, megszárítjuk. Nyolc darabra osztjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra, a zúzott kapribogyót finomra vágjuk. A feldarabolt kacsát tûzálló serpenyõben, az olajon barnára sütjük. Ezután csökkentjük a hõt, a pecsenyeléhez adjuk a hagymát, fokhagymát, kapribogyót, petrezselymet és a bazsalikomot, és kevergetve a hússal együtt tovább sütjük. Közben ízesítjük sóval, borssal, végül hozzáöntjük a bort és a húslét is, s lefedve, gyöngyözve fõzzük 50 percig. Közben megmossuk a májakat, leszárítjuk és feldaraboljuk õket. Az olajbogyókkal együtt tesszük serpenyõbe, és lassú tûzön kevergetve még 10 percig sütjük. Fehér kenyérrel és paradicsomsalátával adjuk az asztalra.



   
1
2
>      >>


hirdetések

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Apróhirdetésingyen.hu

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Rólunk
Kapcsolat
Szabályzat
Adatkazelés
Netkanizsa.hu © 2007 - 2015. Minden jog fenntartva!