hirdetésbanner hirdetésbanner hirdetésNAGYKANIZSA ÉS A DUNÁNTÚL INFORMÁCIÓS WEBOLDALA
Logó   2018. Október 16. Kedd, Gál
 
hirdetések

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

   
1
2
>      >>


Paradicsomleves

Hozzávalók:
Paradicsomlé Víz Zöldség Só, cukor, bors Zöldségek Tarhonya

Elkészítés:
Egy liter, szitán áttört paradicsomléhez mindig vehetünk fél liter vizet, de a vizbe előbb főzzünk mindenféle zöldséget; A zöldséges lébe tegyünk zsiros rántást, szürjük át szitán s akkor adjuk hozzá a kész paradicsomlevet; sót, cukrot és borsot is tegyünk bele; főzzük negyedóráig tarhonyával, minden személyre egy kanál tarhonyát számitva.



Gombaleves

Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1/2 nagyobb méretű paprika 2 evőkanál vaj vagy margarin 15 dkg csiperkegomba 1/2 l tyúkhúsalaplé (vagy 1/2 l víz és egy csirkeleves kocka) 1/8 l tej só fekete bors 1-2 szál petrezselyemzöld (vagy 2 kk szárított petrezselyem)

Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát tisztítsa meg, a paprikát mossuk és törölje meg, a magokat és az erét távolítsa el. Mindhárom összetevőt aprítsa fel. A vajat közepes hőmérsékleten olvassza fel, majd 5 percig, amíg puha lesz párolja benne a vöröshagymát, fokhagymát és a paprikát. A gombát tisztítsa és mossa meg, vágja szeletekre és adja a hagymához. Öntse fel a tyúkhúslevessel és forralja fel, majd főzze kb. 10 percig, addig amíg a gombákat a fakanállal könnyen el tudja vágni. Vegye kissé gyengébbre a lángot, majd adja hozzá tejet. Sóval és borssal ízesítse, és a levest épp csak forrásig hevítse. Közben mossa meg a petrezselymet, aprítsa fel és keverje a levesbe, majd azonnal tálalja.



Fokhagymaleves

Hozzávalók:
8-10 gerezd fokhagyma 2 evőkanál liszt 5 dkg margarin 2 dl tejföl 1 zsemle 5 dkg sajt petrezselyem zöldje ôrölt fehérbors só

Elkészítés:
A felolvasztott margarinból és a lisztbôl készíts világos rántást, majd add hozzá a péppé zúzott fokhagymát. Engedd fel 8-9 dl hideg vízzel vagy csontlével, adj hozzá finomra vágott petrezselyem zöldjét, fehérborsot, sót. Miután felforrt,lassan add hozzá a simára kevert tejfölt, s még egyszer forrald össze. A zsemlét vágd apró kockákra és szárazon pirítsd aranysárgára. Tálaláskor ezt tedd a leves tetejére, s szórd rá a reszelt sajtot is. Díszítésként használhatsz még petrezselyem zöldjét is.



Tejfölös gombaleves

Hozzávalók:
25 dkg csiperkegomba 10 dkg sárgarépa 10 dkg fehérrépa 3 evőkanál olaj 2 evőkanál liszt 2 dl tejföl 1 közepes vöröshagyma petrezselyem őrölt bors só

Elkészítés:
A megtisztított gombát vágd vékony szeletekre, a sárgarépát és a fehérrépát pedig kockázd fel. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát fonnyaszd meg a forró olajon, majd add hozzá a zöldségeket és a finomra vágott petrezselyem felét. Ha zöldségek kissé megpirultak, önts hozzá 1-1,5 liter vízet, sózd és borsozd. Amikor a leves megfőtt, a lisztből és a tejfölből készített habarással sűrítsd be. Tálaláskor a maradék petrezselyemzölddel díszítsd.



Francia hagymaleves

Hozzávalók:
fél kg vöröshagyma, 1 evőkanál olaj, fél csokor petrezselyem, 1 pohár tejszín, 4 szelet pirítós kenyér, fél dl konyak, 5 dkg trappista sajt, 1 teáskanál só, csipetnyi curry, vegeta.

Elkészítés:
A szeletekre vágott hagymát megpirítjuk az olajon. Ráöntünk kb. másfél liter vizet és beletesszük az ízesítőket (vegetát bőven!). Puhára főzzük, majd a tűzről levéve összeturmixoljuk és beleöntjük a tejszínt. Összefőzzük, majd hozzáadjuk a konyakot. Eközben megpirítjuk a kenyérszeleteket. A pirítósokat a tányérokba helyezzük és vastagon megszórjuk reszelt sajttal. Így tesszük rá a forró hagymalevest. Azonnal fogyasztjuk.



   
1
2
>      >>


hirdetések

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Apróhirdetésingyen.hu

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Rólunk
Kapcsolat
Szabályzat
Adatkazelés
Netkanizsa.hu © 2007 - 2015. Minden jog fenntartva!