hirdetésbanner hirdetésbanner hirdetésNAGYKANIZSA ÉS A DUNÁNTÚL INFORMÁCIÓS WEBOLDALA
Logó   2018. Június 25. Hétfő, Vilmos
 
hirdetések

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

   
1
2
>      >>


Műburger mikróban

Hozzávalók:
3 db zsemle 3 szelet sajt 12 szelet téliszalámi 3 kávéskanál pizza szósz vaj

Elkészítés:
A zsemléket félbevágjuk megkenjük vajjal, ráhelyezünk mindegyikre 4-4 szelet szalámit,erre rakunk 1-1 kávéskanál pizza szószt,rárakjuk a szelet sajtokat,ráboritjuk a zsemle felső részét.Porcelán vagy tűzálló tányérra helyezzük és 650W-os mikróban 3.5 percig sütjük.



Piros krémsajt

Hozzávalók:
10 dkg krémsajt, 5 dkg vaj, 2 evőkanál paradicsompüré, 1/4 fej vöröshagyma, só, bors, kevés mustár

Elkészítés:
A krémsajtot összekeverjük a vajjal, paradicsompürével, 1/4 fej reszelt vöröshagymával, sóval , borssal és egy mokkáskanálnyi mustárral.



Töltött kenyérszeletek

Hozzávalók:
800g szögletes kenyér, 5 tojás, 1 gyöngyhagyma, 200g cukkini, 80g füstölt lazac (konzerv), néhány dióbél, metélohagyma, tárkony, 3 szelet fondü sajt, 1 dl tej, vaj, tejszín, só, bors.

Elkészítés:
4 vastag szelet kenyeret vágunk. A belüket egy kissé kivájjuk, az üreget olvasztott vajjal bekenjük. 180 fokra felmelegített sütoben 4-5 percig elosütjük a kenyérszeleteket. Az apróra vágott hagymát 40g vajon megfonnyasztjuk, rádobjuk a megtisztított, kockákra vágott cukkinit, 5 percig pároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd egészen kicsire mérsékeljük a tüzet. Felütjük a tojásokat, összekeverjük a tejjel, 1 kanál apróra vágott hagymával, a reszelt sajttal, ráöntjük a cukkinire, és folytonos keverés mellett addig sütjük, amíg a tojás megszilárdul. Lehúzzuk a tuzrol, és hozzákeverünk 2 kanál tejszínt, a kockákra vágott lazacot, a durvára vágott diót és egy csipet tárkonyt. A kenyérszeletekbe töltjük, és tálaljuk.



Töltött franciakenyér

Hozzávalók:
2 db tojás 20 dkg ementáli sajt 15 dkg főtt sonka 1 db csemege uborka 1 ek kapribogyó 10 dkg lágy vaj 20 dkg krémsajt 1 teáskanál fehérbors 1 teáskanál mustár 1 bagett

Elkészítés:
A tojást tíz percig főzzük, lehűtjük, hidegen megtisztítjuk, és kockára vágjuk. Lereszeljük a sajtot, a sonkát és az uborkát apró kockákra vágjuk, a kapribogyót finomra aprítjuk. A vajat a krémsajttal és a fűszerekkel habosra keverjük, mustárral ízesítjük. A krémet összekeverjük a felaprított hozzávalókkal. Hosszában kettévágjuk a bagettet, megtöltjük és összecsukjuk. Hűtjük vagy alufóliába csavarva sütjük. Vastag szeletekben tálaljuk. A megtöltött kenyeret tegyük egy órára hűtőbe, és csak ezután szeleteljük. Ha sütőbe tesszük, akkor még melegen vágjuk fel, és azonnal tálaljuk. Próbálja ki , Önnek melyik ízlik jobban. Vegyes saláta, pl. fejes saláta, hagyma- és paprikakarikákkal, szójaszószban megforgatva kész is.



Sajtfalatkák

Hozzávalók:
2,5 dkg camambert sajt, 6 dkg lágy vaj, 4 evőkanál tejszín, 8 szelet barnakenyér, 1 csomag retek, petrezselyem, 3 dkg dióbél, olajbogyó ízlés szerint

Elkészítés:
A camambert egy deszkán villával péppé nyomjuk össze.Tálba tesszük, majd a vajjal és a tejszínnel alaposan öszekeverjük. A kenyér héját levágjuk, és kerek vagy szögletes darabokra szeljük. A sajtkrémmel megkenjük, és két-két darabot egymásra helyezünk. A falatkákat hónapos retekkel és petrezselyemmel díszítjük. Tetszés szerint megszórhatjuk durvára darált dióval, vagy adhatunk hozzá olajbogyót. Mindenféle ital illik hozzá, valamint friss gyümölcs, pl. szőlő, körte és ananász.



   
1
2
>      >>


hirdetések

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Apróhirdetésingyen.hu

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Rólunk
Kapcsolat
Szabályzat
Adatkazelés
Netkanizsa.hu © 2007 - 2015. Minden jog fenntartva!