hirdetés________________hirdetés________________hirdetés
Weboldalunk kizárólag harmadik fél által közvetített cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja a közvetített cookie-k használatát.
A húsleveskockát főzd fel 4 dl vízben. A hagymát vágd apróra és fonnyaszd meg a zsíron, majd tedd rá a vékonyan szeletelt gombát és erős tűzön pírítsd meg. Közben szórd meg kevés liszttel és apróra vágott petrezselyemmel is. Ha a gomba megpirult, öntsd el a húslevessel, sózd, borsozd és lassú tűzön főzd tovább. 20-25 perc múlva sűrítsd be a mártást a lisztből és tejfölből készített habarással, majd lassan főzd még 5-10 percig. A végén morzsold tetejére a vajat.
Az áttört tehéntúrót a krémsajttal, a zúzott fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemmel keverd simára . Majd apránként adj hozzá annyi tejet, hogy egy közepesen sűrű krémet kapj. A felsorolt fűszerekből apránként adagolva - és sűrűn kóstolva - keresd meg a neked szimpatikus ízt.
Mustáros uborkamártás
Hozzávalók: 1,5 dl majonéz,
1 nagyobb ecetes (csemege) uborka,
1 evokanál fehér bor,
1 teáskanál porcukor,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 gerezd fokhagyma,
1 dl tejföl (vagy a savójától megszabadított kefir),
1 evokanál mustár (aki szereti, csíposet is tehet bele),
1 csokor snidling (vagy 1 kicsi reszelt hagyma),
ízlés szerint só.
Elkészítés:
A majonézt simára keverjük a tejföllel, a mustárral és a borral. Az uborkát az almareszelo legfinomabb fokán lereszeljük, majd hozzáadjuk a mártáshoz. A fokhagymát megtisztítjuk, és fokhagymaprésen összezúzva ugyancsak belekeverjük. Porcukorral, törött fekete borssal és sóval ízlés szerint megfuszerezzük. Végül belekeverjük a megmosott, lecsöpögtetett, és nagyon finomra aprított snidlinget (vagy a reszelt hagymát). A mártást befedve betesszük a hutoszekrénybe, és csak közvetlenül tálalás elott rakjuk az asztalra. A forró burgonya mellé nagyon finom a jéghideg, pikáns mártás. (Nyáron nyers uborkával is lehet készíteni, akkor több mustárral érdemes fuszerezni.)
A húsleveskockát főzd fel 4 dl vízben. A hagymát vágd apróra és fonnyaszd meg a zsíron, majd tedd rá a vékonyan szeletelt gombát és erős tűzön pírítsd meg. Közben szórd meg kevés liszttel és apróra vágott petrezselyemmel is. Ha a
gomba megpirult, öntsd el a húslevessel, sózd, borsozd és lassú tűzön főzd tovább. 20-25 perc múlva sűrítsd be a mártást a lisztből és tejfölből készített habarással, majd lassan főzd még 5-10 percig. A végén morzsold tetejére a vajat.