hirdetésbanner hirdetésbanner hirdetésNAGYKANIZSA ÉS A DUNÁNTÚL INFORMÁCIÓS WEBOLDALA
Logó   2018. Október 16. Kedd, Gál
 
hirdetések

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

   
1


Tejfölös gombamártás

Hozzávalók:
20 dkg megtisztított gomba, 4 dkg zsír, 2 dkg vaj, 5 dkg liszt, 3 dkg hagyma, 2 dl tejföl, 1 húsleveskocka, só, bors, petrezselyem.

Elkészítés:
A húsleveskockát főzd fel 4 dl vízben. A hagymát vágd apróra és fonnyaszd meg a zsíron, majd tedd rá a vékonyan szeletelt gombát és erős tűzön pírítsd meg. Közben szórd meg kevés liszttel és apróra vágott petrezselyemmel is. Ha a gomba megpirult, öntsd el a húslevessel, sózd, borsozd és lassú tűzön főzd tovább. 20-25 perc múlva sűrítsd be a mártást a lisztből és tejfölből készített habarással, majd lassan főzd még 5-10 percig. A végén morzsold tetejére a vajat.



Párizsi sajtmártás

Hozzávalók:
3 dkg krémsajt, 4 dkg tehéntúró, 1 csomó petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl tej, szerecsendió, őrölt fahéj, pirospaprika, curry, bors, só.

Elkészítés:
Az áttört tehéntúrót a krémsajttal, a zúzott fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemmel keverd simára . Majd apránként adj hozzá annyi tejet, hogy egy közepesen sűrű krémet kapj. A felsorolt fűszerekből apránként adagolva - és sűrűn kóstolva - keresd meg a neked szimpatikus ízt.



Mustáros uborkamártás

Hozzávalók:
1,5 dl majonéz, 1 nagyobb ecetes (csemege) uborka, 1 evokanál fehér bor, 1 teáskanál porcukor, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl tejföl (vagy a savójától megszabadított kefir), 1 evokanál mustár (aki szereti, csíposet is tehet bele), 1 csokor snidling (vagy 1 kicsi reszelt hagyma), ízlés szerint só.

Elkészítés:
A majonézt simára keverjük a tejföllel, a mustárral és a borral. Az uborkát az almareszelo legfinomabb fokán lereszeljük, majd hozzáadjuk a mártáshoz. A fokhagymát megtisztítjuk, és fokhagymaprésen összezúzva ugyancsak belekeverjük. Porcukorral, törött fekete borssal és sóval ízlés szerint megfuszerezzük. Végül belekeverjük a megmosott, lecsöpögtetett, és nagyon finomra aprított snidlinget (vagy a reszelt hagymát). A mártást befedve betesszük a hutoszekrénybe, és csak közvetlenül tálalás elott rakjuk az asztalra. A forró burgonya mellé nagyon finom a jéghideg, pikáns mártás. (Nyáron nyers uborkával is lehet készíteni, akkor több mustárral érdemes fuszerezni.)



Tejfölös gombamártás

Hozzávalók:
20 dkg megtisztított gombát, 4 dkg zsírt, 2 dkg vajat, 5 dkg lisztet, 3 dkg hagymát, 2 dl tejfölt, 1 húsleveskockát, sót, borsot, petrezselymet.

Elkészítés:
A húsleveskockát főzd fel 4 dl vízben. A hagymát vágd apróra és fonnyaszd meg a zsíron, majd tedd rá a vékonyan szeletelt gombát és erős tűzön pírítsd meg. Közben szórd meg kevés liszttel és apróra vágott petrezselyemmel is. Ha a gomba megpirult, öntsd el a húslevessel, sózd, borsozd és lassú tűzön főzd tovább. 20-25 perc múlva sűrítsd be a mártást a lisztből és tejfölből készített habarással, majd lassan főzd még 5-10 percig. A végén morzsold tetejére a vajat.



   
1


hirdetések

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Apróhirdetésingyen.hu

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

banner hirdetés

Rólunk
Kapcsolat
Szabályzat
Adatkazelés
Netkanizsa.hu © 2007 - 2015. Minden jog fenntartva!